Μακεδονικό τσομπλέκι στο πήλινο

makedoniko_tsompleki_mylittleworldgr

Μακεδονικό τσομπλέκι στο πήλινο, αν δεν το ξέρεις δοκίμασε το! Μοσχαράκι, μελιτζάνα και πατάτα στο πήλινο, δημιουργούν μια γεύση ακαταμάχητη που δύσκολα θα αντισταθείς! Μπορεί γενικά να προτιμάμε οι συνταγές να είναι εύκολες και γρήγορες, για ορισμένα φαγητά ωστόσο αξίζει να σπαταλήσουμε λίγο χρόνο παραπάνω!

Μακεδονικό τσομπλέκι στο πήλινο

Θα χρειαστείς (για 4 ατομικά πήλινα):
Για το κοκκινιστό:

500 γρ. μοσχάρι χτένι σε μπουκιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά σε φέτες
Δυο ώριμες ντομάτες τριμμένες
Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

makedoniko_tsompleki_mylittleworldgr


Για την σύναρμολογηση:

2 μεγάλες μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες
2 πατάτες σε φέτες
4 πιπεριές φλωρίνης ψημένες (μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις αυτές από το βάζο)
4 κομμάτια τυρί φέτα

Εκτέλεση:

1.Αρχικά ετοιμάζουμε το κοκκινιστό μας! Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας μας! Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν.

2.Βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη και νερό να σκεπάσει τα υλικά μας. Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μια 1 με 1,5 ώρα μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να μείνει μόνο με μια πηχτή σάλτσα. Προσέχουμε να προσθέσουμε νερό σε περίπτωση που χρειαστεί.

3.Εν τω μεταξύ βάζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, γυρνώντας στο ενδιάμεσο!

4.Για την συναρμολόγηση, βάζουμε σε κάθε πήλινο κάτω κάτω την φέτα, από πάνω την ψημένη πιπεριά φλωρίνης, μελιτζάνα, το κοκκινιστό μαζί με την σάλτσα του, ξανά μελιτζάνα και στο τέλος πατάτα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

5.Μόλις ψηθεί, βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και προσεκτικά αναποδογυριζουμε το πήλινο σε πιάτο. Φυσικά μπορείς να το συναρμολογήσεις με αντίθετη σειρά στο πήλινο, και να το σερβίρεις με αυτό! Λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη και έτοιμο!

Καλή μας όρεξη!

makedoniko_tsompleki_mylittleworldgr

Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Μουσακάς ο αγαπημένος: η εύκολη συνταγή

mousakas_mylittleworldgr

.

Γεμιστό κοτόπουλο με καραμελωμένα κρεμμύδια

gemisto_kotopoulou_mylittleworldgr

.

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με μελιτζάνες και κολοκύθια

kalokairini_makaronada_me_melitzanes_mylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link