Όσες μηλόπιτες κι αν ετοιμάσω κάθε χρόνο ποτέ νομίζω ότι δεν μου είναι αρκετές! Αυτή τη φορά μια πολύ εύκολη μηλόπιτα με τραγανό crumble, γεμάτη άρωμα κανέλας!
Eύκολη μηλόπιτα με τραγανό crumble
Υλικά
100 γρ. βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
1 αυγό
50 γρ. γάλα
80 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ κανέλα
3 μήλα μεσαία καθαρισμένα, σε χοντρές φέτες
Για το crumble
150 γρ. αλεύρι
75 γρ. βούτυρο σε κύβους
50 γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το αυγό, γάλα και τη ζάχαρη για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, βανίλια και κανέλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Μεταφέρουμε σε φόρμα 22 εκ. καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ισιώνουμε την επιφάνεια. Από πάνω απλώνουμε τις χοντρές φέτες μήλου κολλητά τη μια δίπλα στην άλλη.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά του crumble και με τα χέρια μας αρχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που τρίβεται. Το προσθέτουμε πάνω από τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 180 βαθμούς αντιστάσεις, για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγη άχνη.
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
🍎Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Κάνε pin αυτό το άρθρο!
Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
–Instagram
–Tik Tok
–Facebook
–Newsletter
Δείτε επίσης
Red velvet brownies με λευκή κουβερτούρα