Υπέροχο κέικ με καρύδια και σάλτσα καραμέλας! Η γεύση θυμίζει την κλασική καρυδόπιτα, ωστόσο δεν έχει σιρόπι κάνοντας το κέικ αρκετά πιο ελαφρύ! Η σάλτσα καραμέλας απογειώνει τη γεύση κυριολεκτικά! Πάμε να δούμε τη συνταγή!
Κέικ με καρύδια και σάλτσα καραμέλας

Υλικά
Για το κέικ:
75 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
150 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. αλεύρι
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ κανέλα
170 γρ. γάλα
120 γρ. σπασμένα καρύδια
Για την σάλτσα:
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο παγωμένο
125 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
2. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και την προσθέτουμε στο μίξερ εναλλάξ με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι, χωρίς να χτυπήσουμε υπερβολικά.
3. Προστεθούμε τα καρύδια, ανακατεύουμε με σπάτουλα, μεταφέρουμε σε φόρμα που έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 175 αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
4. Για τη σάλτσα, βάζουμε τη ζάχαρη σε τηγάνι που έχει κάψει καλά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να πάρει το χρώμα της καραμέλας. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος. Στην αρχή το μείγμα θα αφρίζει αλλά ανακατεύοντας θα πέσει. Αφήνουμε να κρυώσει και αλέθουμε σε μπλέντερ πολύ καλά . Σερβίρουμε το κέικ, με μια γενναία δόση της σάλτσας!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης

Κέικ αμυγδάλου αρωματισμένο με ανθότυρο

Κέικ καρότο με βελούδινη κρέμα τυριού
