Κέικ αμυγδάλου, αρωματισμένο με ανθόνερο και σιροπιασμένο ελαφρά με ένα σιρόπι μελιού! Κέικ όνειρο θα μπορούσαμε να το πούμε! Πάμε να δούμε τη συνταγή!
Κέικ αμυγδάλου αρωματισμένο με ανθόνερο
Υλικά
Για το κέικ:
200 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
200 γρ. αλεύρι γοχ
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
300 γρ. γάλα
100 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
2-3 σταγόνες ανθόνερο
50 γρ. αμύγδαλο φίλε
Για το σιρόπι:
100 γρ. μέλι
50 γρ. νερό
2-3 σταγόνες ανθόνερο
Εκτέλεση
1.Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη, χωρίς όμως να βράσει.
2.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου Κάιτ ο μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα του γάλακτος, το ανθόνερο και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3.Μεταφέρουμε σε στρογγυλή φόρμα 20 εκ. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μακρόστενη) που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φίλε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά.
4.Στο μεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το μέλι και αφήνουμε να κρυώσει.
5.Αφού βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο περιχύνουμε με ένα κουτάλι με το 1/3 του σιροπιού και αφήνουμε για 30 λεπτά τουλάχιστον να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με λίγο ακόμη σιρόπι που έχουμε κρατήσει και απολαμβάνουμε με ένα ζεστό καφεδάκι!
Καλή μας απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Κέικ με φρούτα του δάσους και ξηρούς καρπούς