Πρωινή προετοιμασία για το σχολείο: πως θα γίνει πιο εύκολη

proini_proetoimasia_gia_to_sxoleio_mylittleworldgr

Η πρωινή προετοιμασία για το σχολείο είναι για τους περισσότερους γονείς μία αγχωτική διαδικασία. Στην προσπάθειά μας να προλάβουμε το κουδούνι του σχολείου, καταλήγουμε να τρέχουμε πανικόβλητοι και τελικά να φεύγουμε από το σπίτι με φωνές, γκρίνια και φασαρία. Νομίζω ότι δεν υπάρχει χειρότερο από το να ξεκινάει η μέρα σου με άγχος και γκρίνια και ειδικά τις Δευτέρες!!! Υπάρχει όμως τρόπος για να γίνει η πρωινή προετοιμασία για το σχολείο πιο εύκολη και γιατί όχι, ευχάριστη; Υπάρχει! Πάμε να δούμε μερικές συμβουλές που εμάς μας έχουν βοηθήσει και πιθανόν να βοηθήσουν και τη δική σας οικογένεια.

Η πρωινή προετοιμασία για το σχολείο: πώς θα γίνει πιο εύκολη

πρωινή προετοιμασία για το σχολείο

👉Ετοιμάζουμε από το βράδυ το κολατσιό, φαγητό και γενικά όλα τα τάπερ για το σχολείο. Ο στόχος είναι απλά να πάρετε το τάπερ με το κολατσιό από το ψυγείο ή τον πάγκο και να το βάλετε στην τσάντα του παιδιού.

👉Το παιδί έχει ετοιμάσει αποβραδίς την τσάντα του. Αν είναι πρωτάκι, κάντε παρέα τον έλεγχο των βιβλίων ώστε να μην ξεχάσει κάποιο από αυτά.  Οι σχολικές τσάντες των παιδιών παίρνουν τη θέση τους δίπλα από την πόρτα εισόδου του σπιτιού, κοντά στα παπούτσια που θα φορέσουν την επόμενη μέρα, τα μπουφάν, κτλ.

👉Διαλέγουμε από το βράδυ τα ρούχα του παιδιού. Αν ο καιρός είναι άστατος, ρίχνουμε και μια ματιά στις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας. Όταν οι κόρες μου ήταν μικρότερες τους έδινα δύο επιλογές σε ρούχα για να διαλέξουν τη μία. Τώρα που μεγάλωσαν λίγο τα πράγματα είναι πιο εύκολα καθώς συνεννοούμαστε καλύτερα. Οπότε μαμάδες σας δηλώνω ότι, ναι, υπάρχει ελπίδα!

πρωινό

👉Σηκωθείτε 10 λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα και κάντε τις βασικές ετοιμασίες. Για παράδειγμα, ετοιμάστε το πρωινό των παιδιών πριν τα ξυπνήσετε, βάλτε το κολατσιό τους και το δικό σας στις αντίστοιχες τσάντες, κτλ. Εγώ ακόμα και οδοντόκρεμα στις οδοντόβουρτσες των κοριτσιών βάζω πριν τις ξυπνήσω!

Ξυπνήστε τα παιδιά γλυκά!

👉Έφτασε η στιγμή να ξυπνήσετε τα παιδιά! Καταρχήν να σας πω ότι η προσωπική μου πείρα μου έδειξε ότι τα παιδιά μου ξυπνάνε πολύ πιο εύκολα κι ευχάριστα εάν έχουν χορτάσει ύπνο. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε το προηγούμενο βράδυ να βάλουμε τα παιδιά για ύπνο νωρίς.

Στη μεγάλη μου κόρη αρέσει να την ξυπνάω ξύνοντας την πλάτη της και λέγοντας της γλυκόλογα. Μετά από 1 το πολύ 2 λεπτά είναι έτοιμη να σηκωθεί, να ντυθεί, κτλ. Στη μικρή μου κόρη αρέσει να της λέω γλυκόλογα και να της χαϊδεύω το κεφάλι. Μετά από ένα λεπτό έχει σηκωθεί με χαμόγελα! Οπότε βρείτε τι αρέσει στο δικό σας παιδί για να ξυπνάει ευχάριστα.

👉Όσο εγώ ετοιμάζομαι,  αφήνω τα παιδιά μου για μερικά λεπτά να κάνουν οτιδήποτε τους αρέσει και τις βοηθάει να ξεκινήσει η μέρα τους ευχάριστα, πχ να δουν τηλεόραση, να παίξουν, κτλ.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα καταφέρετε να αλλάξετε και να βελτιώσετε πολύ την πρωινή προετοιμασία για το σχολείο. Θυμηθείτε ότι αν είστε εσείς ήρεμοι, τότε θα είναι και τα παιδιά, αφού συνήθως αντιγράφουν τη δική μας συμπεριφορά.  Όλα λοιπόν εξαρτώνται από τη δική μας χαλαρή συμπεριφορά, οργάνωση και θετική ενέργεια!

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
Instagram
Tik Tok
Facebook
Newsletter

Καλή σχολική χρονιά!

Σας φιλώ….

Δείτε επίσης

-Σελιδοδείκτες στα βιβλία: πως θα τους βάλετε

-Παιδικός σταθμός και το άγχος του αποχωρισμού

-Πότε να ξεκινήσει το παιδί μου ξένη γλώσσα

-5 συμβουλές για να μεγαλώσουμε έξυπνα παιδιά

-Μαμά φοβάμαι το σκοτάδι – πώς το αντιμετωπίζω

Photos via pexels.com, pixabay.com, burst.com

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link