Σχολική τσάντα πλάτης ή τρόλεϊ (με ροδάκια);

sxoliki_tsanta_platis_i_trolei_mylittleworldgr

Σχολική τσάντα πλάτης ή τρόλεϊ (με ροδάκια); Η καινούργια σχολική χρονιά πλησιάζει κι αν σε απασχολεί το παραπάνω ερώτημα θα σου πω τη δική μου εκδοχή. Έχοντας δύο κόρες που φέτος η μεγάλη θα πάει στην Ε΄Δημοτικού και η μικρή στη Β’ Δημοτικού και έχοντας δοκιμάσει και τα δύο είδη τσάντας (πλάτης και τρόλεϊ) μπορώ να σου μιλάω για ώρα για το συγκεκριμένο θέμα. Θα εστιάσω ωστόσο στα ουσιώδη, στην προσπάθεια μου να σε βοηθήσω να διαλέξεις τι ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου παιδί.

Προσωπικά δίνω βαρύτητα στη σχολική τσάντα γιατί πέρα από το αισθητικό κομμάτι που αφορά κυρίως το παιδί, θέλω να είναι άνετη και να μη δημιουργήσει πρόβλημα στην πλάτη του παιδιού. Τα παιδιά θα χρειαστεί να κουβαλάνε καθημερινά πολύ μεγάλο βάρος (ακόμα και τα πρωτάκια) οπότε η επιλογή της σωστής τσάντας είναι πολύ σημαντική.

Σχολική τσάντα πλάτης ή τρόλεϊ (με ροδάκια);

sxoliki_tsanta_platis_i_trolei_mylittleworldgr

Σχολική τσάντα πλάτης

Λουριά

Το πρώτο που κοιτάζω στην τσάντα πλάτης είναι να έχει δύο φαρδιά κι ενισχυμένα λουριά. Επίσης, κοιτάζω η πλάτη της τσάντας να είναι ανατομική και ενισχυμένη για πιο άνετη εφαρμογή. Αποφεύγουμε τις τσάντες που φοριούνται χιαστί γιατί δεν κατανέμεται σωστά το βάρος της τσάντας.

Προσέχω τα λουριά να είναι ρυθμιζόμενα. Η σωστή θέση της τσάντας είναι ψηλά, αλλιως το παιδί γέρνει μπροστά για να αντισταθμίσει το βάρος της τσάντας.

Μέγεθος

Η τσάντα θα πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος για το παιδί. Ωστόσο ακόμα και τα παιδιά της Α΄Δημοτικού χρειάζονται μεγάλο μέγεθος τσάντας καθώς θα κουβαλάνε πολλά βιβλία. Βέβαια κάποιοι δάσκαλοι, που δεν βάζουν μελέτη στο σπίτι (ειδικά στα πρωτάκια), ζητάνε από τα παιδιά να αφήνουν τα βιβλία στην τάξη ώστε να μην τα κουβαλάνε. Επίσης, τα παιδιά αν και έχουν πρόγραμμα και κανονικά θα έπρεπε να έχουν μαζί τους μόνο τα βιβλία της ημέρας, συχνά τα κουβαλάνε όλα (ω ναι) με αποτέλεσμα η τσάντα τους να μοιάζει ασήκωτη!

Σχολική τσάντα πλάτης

sxoliki_tsanta_platis_i_trolei_mylittleworldgr

Υλικό

Να έχει αδιαβροχοποιημένο ύφασμα ώστε να μην περάσει το νερό της βροχής.

Προτιμώ τις υφασμάτινες τσάντες αντί για τις δερμάτινες καθώς είναι πιο ελαφριές και ήδη τα παιδιά σηκώνουν πολύ βάρος (το γράφω για πολλοστή φορά, το ξέρω).

Θήκες οργάνωσης

Επίσης, προσέχω να έχει αρκετές ξεχωριστές θήκες για να μπορεί το παιδί να οργανώσει καλύτερα τα πράγματά του και να μην τα ψάχνει και για να κατανέμεται καλύτερα το βάρος των βιβλίων.

Χρώμα

Σημαντικό είναι και το χρώμα της τσάντας. Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η τσάντα τόσο πιο πολύ θα φαίνεται λερωμένη!

Τσάντα τρόλεϊ (με ροδάκια)

sxoliki_tsanta_platis_i_trolei_mylittleworldgr

Αν το σχολείο είναι κοντά στο σπίτι σας ή αν πηγαίνετε το παιδί με αμάξι στο σχολείο τότε η τσάντα πλάτης θεωρώ ότι είναι ιδανική, καθώς το παιδί δεν θα χρειαστεί να την κουβαλάει για πολύ ώρα.

Ωστόσο αν πηγαίνετε το παιδί με τα πόδια στο σχολείο τότε ίσως η τσάντα τρόλεϊ (με ροδάκια) να είναι καλύτερη επιλογή. Αυτό βέβαια προυποθέτει να υπάρχουν πεζοδρόμια στη γειτονιά σας ώστε να μπορεί να σέρνει το παιδί τη τσάντα τρόλεϊ. Αλλιώς θα αναγκαστείτε τελικά να την πάρετε εσείς στον ώμο σας για να μην σέρνει το παιδί τη τσάντα στον δρόμο που κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα.

Ροδάκια

Προσέξτε να είναι καλής ποιότητας τα ροδάκια για να μην σπάσουν εύκολα. Με μια ματιά στα καταστήματα θα καταλάβετε αμέσως ποια τσάντα έχει καλής ποιότητας ροδάκια και ποια όχι.

Ύψος χερουλιού

Επίσης το ύψος του χερουλιού του τρόλεϊ πρέπει να είναι στο κατάλληλο ύψος για το παιδί, για να μην αναγκάζεται να σκύβει.

Βάρος

Λάβετε υποψη σας ότι η τσάντα τρόλεϊ είναι λόγο πιο βαριά λόγω του μεταλλικού μηχανισμού και πιο ακριβή. Οπότε αν η τάξη του παιδιού σας είναι σε όροφο τότε ίσως δυσκολεύεται να κουβαλήσει την τσάντα τρόλεϊ (που είναι πιο βαριά) στις σκάλες.

Πλύσιμο

Ένα μειονέκτημα που έχουν οι τσάντες τρόλεϊ (με ροδάκια) είναι ότι δεν πλένονται. Βέβαια τα τελευταία χρονια κυκλοφορούν ελάχιστες με αποσπόμενο μηχανισμό ώστε να μπορεί ο γονιός να την πλύνει.

Σχολική τσάντα πλάτης ή τρόλεϊ (με ροδάκια);

sxoliki_tsanta_platis_i_trolei_mylittleworldgr

Από όταν πήγαν στο Δημοτικό Σχολείο οι κόρες μου έχουμε δοκιμάσει όλα τα είδη τσάντας! Τρόλεϊ (με ροδάκια), πλάτης, ακριβές και γνωστές εταιρείες, οικονομικές από τα γνωστά παιχνιδάδικα. Μπορώ να σας πω η ποιότητα της τσάντας είναι σημαντική για να βγάλει το παιδί τουλάχιστον τη χρονιά με την ίδια τσάντα. Αλλά εξίσου σημαντική είναι και η χρήση που κάνει το παιδί, δηλαδή πόσο την προσέχει και την ταλαιπωρεί (εμείς μετά βίας βγάζουμε τη χρονιά)!

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
Instagram
Tik Tok
Facebook
Newsletter

Συμβουλή:

Μια τελευταία συμβουλή είναι να δώσετε την επιλογή στο παιδί να διαλέξει μία από τις τσάντες που πληρούν τα κριτήριά σας αλλά του αρέσει πολύ. Αλλιώς ενέχει ο κίνδυνος το παιδί να κρατάει τη τσάντα στον ένα ώμο για να δείχνει πιο μοδάτη (κυρίως τα μεγαλύτερα παιδιά) με όλες τις συνέπειες για την πλάτη του!

Καλή επιλογή και καλή σχολική χρονιά!

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Παιδικός σταθμός και το άγχος του αποχωρισμού

paidikos_stathmos_kai_to_aghos_tou_apohorismou_mylittleworldgr

Σελιδοδείκτες στα σχολικά βιβλία: Πώς θα τους βάλετε

selidodeiktes_sta_sxolika_vivlia_mylittleworldgr

Πώς να βοηθήσω το πρωτάκι μου στο διάβασμα;

pos_na_voithiso_to_protaki_mou_sto_diavasma_mylittleworldgr

.

.

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link