Φθινοπωρινό κέικ Αλεπού

fthinoporino_cake_alepou_autumn_cake_mylittleworld.gr

Φθινοπωρινό κέικ Αλεπού! Μοσχομύρισε το σπίτι μας κανέλα, πορτοκάλι και φρεσκοψημένο κέικ! Ααχ αυτό το κέικ, το λάτρεψαν τα παιδιά μου, λόγω της γεύσης του αλλά κυρίως λόγω του στολισμού του. Το διακόσμησα σαν αλεπού κι από εκεί πήρε και το όνομά του! Είναι πανεύκολο, πεντανόστιμο και σίγουρα εντυπωσιακό, ειδικά αν έχεις καλέσει φίλους των παιδιών στο σπίτι. Πάμε να δούμε τη συνταγή!

fthinoporino_cake_alepou_autumn_cake_mylittleworld.gr

Φθινοπωρινό κέικ αλεπού

Υλικά

  • 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. ηλιέλαιο
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ 1/2 κ.γ. baking
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι κι ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

2. Διαλύουμε την σόδα μέσα στο χυμό και την προσθέτουμε στο μπολ. Καλύτερα να το κάνετε πάνω από το μπολ γιατί το μίγμα αφρίζει.

Pin this for later

fthinoporino_cake_alepou_autumn_cake_mylittleworld.gr

3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και το προσθέτουμε στο μπολ. Το αλεύρι καλύτερα να το έχουμε κοσκινίσει για να φουσκώσει το κέικ μας.

4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε στους 170 C με 180 C στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.

Στολίζουμε σαν Αλεπού

Αν θέλουμε να δούμε έκπληκτα προσωπάκια να κοιτάζουν το κέικ με θαυμασμό, τότε μπορούμε να το κάνουμε να μοιάζει με αλεπού. Απλά κόβουμε από χαρτόνι αυτάκια και ματάκια. Φυσικά αν μπορούμε να φτιάξουμε τα μάτια από σοκολάτα ακόμα καλύτερα. Κόβουμε κι ένα κομμάτι χαρτί με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει ένα μέρος του κέικ και όταν πασπαλίσουμε με άχνη να δημιουργηθεί το πρόσωπο της Αλεπούς. Τέλος βάζουμε κι ένα στρογγυλό σοκολατάκι για μυτούλα.

Το παρακάτω βίντεο είναι πολύ κατατοπιστικό.

Αν σας άρεσε το παραπάνω video και θέλετε να βλέπετε και άλλα νέα, πατήστε το κουμπί subscribe.

👉Αν δυσκολεύεστε εκτυπώστε εδώ το πατρόν που έφτιαξα.

👉Συμβουλή: Τα αυτάκια και τα ματάκια τοποθετήστε τα λίγο πριν το σερβίρισμα για να μην “τραβήξουν” λάδι.

👉Δες εδώ Πως θα πετύχεις το τέλειο κέικ!

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
Instagram
Tik Tok
Facebook
Newsletter

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Λαχταριστό κέικ κολοκύθας

keik_kolokuthas_mylittleworld.gr

Κεκάκια μήλου χωρίς ζάχαρη και βούτυρο

kekakia_milou_horis_zahari_kai_vouturo_mylittleworldgr

Σπιτικά cinnamon rolls (ρολάκια κανέλας)

cinnamon_rolls_rollakia_kanelas_mylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link