Πως θα πετύχεις το τέλειο κέικ!

keik_karotou_mylittleworldgr

Σήμερα, αντί για συνταγή θα σου αφήσω κάποιες βασικές συμβουλές για το τέλειο κέικ! Ξέρεις αυτό που έχει ξεφορμαριστεί τέλεια, είναι αφράτο, καλοψημένο και “φωνάζει” ότι είναι πεντανόστιμο! Πάμε λοιπόν να δούμε.

bananokeik_me_karudia_mylitteworldgr

Πως θα πετύχεις το τέλειο κέικ

👉Σίγουρα βλέποντας τις περίτεχνες φόρμες που κυκλοφορούν στην αγορά, αναρωτιέσαι πως δεν κολλάνε τα κέικ! Το πολύ καλό βουτύρωμα στα τοιχώματα της φόρμας με μαλακό βούτυρο και το καλό αλεύρωμα είναι απαραίτητο! Επίσης, πολύ καλά λειτουργούν τα αντικολλητικά σπρέι της αγοράς, όταν είναι ειδικά για φόρμες κέικ. Σε περίπτωση σκούρου κέικ, δεν αλευρώνουμε, αλλά πασπαλίζουμε με κακάο για να διατηρήσουμε ωραίο το χρώμα του κέικ! Πάντα τινάζουμε την φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι-κακάο!

👉Για αφράτο κέικ τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά το βούτυρο και τα αυγά!

👉Το 99% των συνταγών για κέικ ξεκινούν με χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη. Το χτύπημα πρέπει να γίνει για αρκετή ώρα, ώστε να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να αφρατέψει και να «ασπρίσει».

👉Δεν χρησιμοποιούμε σκληρά άλευρα στα κέικ, καθώς περιέχουν περισσότερη γλουτένη, με αποτέλεσμα τα κέικ να μην γίνονται αφράτα.

👉Κέικ με μπανάνες, μήλα, καρότα ή πολτό φρούτων βγαίνουν πάντα αρκετά πιο υγρά και ζουμερά.

👉Προσωπικά ψήνω τα κέικ πάντα σε αντιστάσεις!

Συμβουλές για τέλειο κέικ

keik_amugdalou_aromatismeno_me_anthonero_mylittleworldgr

👉Από τη στιγμή που προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι, χτυπάμε ελάχιστα μέχρι να ενσωματωθεί. Το υπερβολικό χτύπημα έχει ως αποτέλεμα το κέικ να θυμίζει περισσότερο ψωμί.

👉Κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά, όποτε άσχετα με τον χρόνο ψησίματος από τις οδηγίες, πάντα ελέγχουμε το ψήσιμο με μια οδοντογλυφίδα που πρέπει να βγαίνει καθαρή. Ποτέ όμως δεν ανοίγουμε τον φούρνο, πριν τα 35-40 πρώτα λεπτά ψησίματος.

👉Μόλις το κέικ βγει από τον φούρνο, αφήνουμε για 10 λεπτά, το πολύ 15 και μετά ξεφορμάρουμε. Αν το κάνουμε νωρίτερα, κινδυνεύει να διαλυθεί, αν το κάνουμε αργότερα η ζάχαρη που περιέχει, καθώς παγώνει, μπορεί να κολλήσει στα τοιχώματα της φόρμας.

✨Έχεις άλλες απορίες για τα κέικ; Θα χαρώ πολύ να τις διαβάσω στα σχόλια!

Μυστικά για τέλειο κέικ από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Κέικ βανίλιας με φράουλες

Keik_vanilias_me_fraoules_mylittleworldgr

Κέικ με καρύδια και σάλτσα καραμέλας

keik_me_karudia_kai_saltsa_karamelas_mylittleworldgr

Muffin σοκολάτας χωρίς βούτυρο & αυγά

muffin_horis_zahari_voutiro_kai_avgo_mylittleworldgr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link