Kέικ βανίλιας με φράουλες
Τώρα που ζέστανε ο καιρός ένα κέικ είναι ιδανικό για εκείνες τις όμορφες μαζώξεις στη βεράντα, τον κήπο, με τα αρώματα της Άνοιξης να γεμίζουν τον χώρο!
Kέικ βανίλιας με φράουλες
Υλικά
300 γρ. αλεύρι
130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
200 γρ. καστανή ζάχαρη
Ελάχιστο αλάτι
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σε σκόνη
200 γρ. γάλα
300 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
50 γρ. φυστίκι αιγίνης αλεσμένο χοντρά
Εκτέλεση
1.Στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, και εναλλάξ το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Δε θέλουμε να χτυπήσουμε πολύ, ίσα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
2.Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα ή στρογγυλή φόρμα 25-26 εκ. και ισιώνουμε με μια σπάτουλα. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τις φράουλες, πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, αντιστάσεις, για 10 λεπτά, στη συνέχεια μειώνουμε στους 165 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 45-50 λεπτά. Δοκιμάζουμε το ψήσιμο με μια οδοντογλυφίδα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με λίγη άχνη ζάχαρη!
🍓Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Κυρία Σωτηρία πολύ ωραία συνταγή!!!!Θα πω στη μαμά μου να τη φτιαξει άμεσα!!!
Σας ευχαριστούμε πολύ!