Την αγάπη μου για το λεμόνι την έχετε καταλάβει νομίζω και πιστεύω πως κι εσείς το αγαπάτε εξίσου! Τι θα λέγατε λοιπόν για ένα υπέροχο λεμονένιο brownie;
Δεν θα το πιστεύετε ποσό νόστιμο είναι πραγματικά!
Λεμονένιο Brownie
Υλικά
120 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
130 γρ. βούτυρο
60 γρ. λευκή κουβερτούρα
Ξύσμα από δυο λεμόνια
40 γρ. χυμό λεμονιού
130 γρ. αλεύρι
Για το γλάσο:
120 γρ. άχνη ζάχαρη
2-3 κ.σ χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
1.Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.
2.Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά με ένα σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο με την κουβερτούρα, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι.
3.Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και μεταφέρουμε σε τετράγωνο ταψί 20*20 εκ. που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς αντιστάσεις, για 18 λεπτά, όχι παραπάνω γιατί η υφή δε θα είναι ίδια. Αφήνουμε με κρυώσει καλά, και μεταφέρουμε σε σχάρα.
4.Για το γλάσο ανακατεύουμε την άχνη με τον χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα αρκετά πηχτό μείγμα. Περιχύνουμε το brownie κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού ακόμη. Αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεροποιηθεί και κόβουμε σε κομμάτια.
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Μαλακά μπισκότα λεμονιού με παπαρουνόσπορο