Βιβλία γονεïκότητας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

vivlia_goneikotitas_mylittleworldgr

Τρία νέα βιβλία γονεïκότητας κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και είναι εξαιρετικά! Το πρώτο “Το παιδί μου είναι διαφορετικό! Πως να το βοηθήσω;” καθοδηγεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να βοηθήσουν το παιδί να κατανοήσει τη διαφορετικότητα του και να τη μετατρέψει σε δύναμη!

Ενώ τα άλλα δύο βιβλία “Πως να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο” & “Πως να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους” είναι έξυπνοι οδηγοί με πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσουμε κάθε παιδί να υιοθετήσει θετική στάση ζωής, να χτίσει την ψυχική ανθεκτικότητα, ισχυρότερους δεσμούς και να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Το παιδί μου είναι διαφορετικό! Πως να το βοηθήσω;

vivlia_goneikotitas_mylittleworldgr

Το παιδί σας είναι σε διαρκή κίνηση; Είναι παρορμητικό, ευσυγκίνητο, αφηρημένο, μοναχικό, αγχωμένο; Νιώθετε πως έχετε ένα παιδί διαφορετικό, που αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του και τα συναισθήματα με τον δικό του μη συνηθισμένο τρόπο;
Αυτό το εικονογραφημένο βιβλίο συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη, για να καταλάβετε καλύτερα την ψυχολογία του παιδιού σας και να το οδηγήσετε στον δρόμο της ηρεμίας και της επιτυχίας.

Πιο συγκεκριμένα, θα μπορέσετε:

  • να κατανοήσετε τις διαταραχές της μάθησης (δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία), τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ), την υψηλή νοητική ικανότητα, το σύνδρομο Άσπεργκερ,
  • να καθοδηγήσετε το παιδί σας ώστε να εξελιχθεί νοητικά, σωματικά και συναισθηματικά, να το ενθαρρύνετε να καλλιεργήσει τα ταλέντα του, να διαχειριστεί την υπερευαισθησία και να ελέγξει το σώμα του.

Ένας πρακτικός οδηγός για γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ειδικής αγωγής με θεωρητικό υλικό, συμβουλές και δραστηριότητες για την αναγνώριση και σωστή διαχείριση των ιδιαιτεροτήτων των παιδιών με μαθησιακές και άλλες διαταραχές (ΔΕΠ/Υ, μαθησιακές δυσκολίες, υψηλή νοητική ικανότητα, Άσπεργκερ).

Συγγραφέας: Marina Failliot-Laloux
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου
Σειρά: Γονείς στην πράξη
Σελίδες: 80

Βιβλία γονεïκότητας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο

vivlia_goneikotitas_mylittleworldgr

101 τρόποι για την ενίσχυση της θετικής σκέψης και της αυτοπεποίθησης

Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να έχει ένα παιδί κακή διάθεση, που είναι δύσκολο να γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο να το υποστηρίξετε. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε µαζί του και να του δείξετε πώς µπορεί να εκφραστεί. Προσφέρει ιδέες για απλές αλλαγές στην καθηµερινότητα, που οδηγούν στην υιοθέτηση θετικής στάσης ζωής και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και της αυτοπεποίθησης του παιδιού.

👉Εντοπίστε την αιτία των αρνητικών συναισθημάτων του παιδιού.

👉Καλλιεργήστε τον θετικό τρόπο σκέψης.

👉Τονώστε την αυτοπεποίθησή του.

👉Κάντε δραστηριότητες που ενισχύουν την καλή διάθεση.

👉Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.

Συγγραφέας: Caroline Roope
Μετάφραση: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου
Σελίδες: 128

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους

vivlia_goneikotitas_mylittleworldgr

101 τρόποι για τη δημιουργία υγιών φιλικών σχέσεων

Οι φιλίες είναι δύσκολες, υπάρχει όµως λύση. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να δώσετε στο παιδί σας τα εφόδια που χρειάζεται για να χτίσει γερούς δεσµούς. Προσφέρει ιδέες, πληροφορίες και συµβουλές για να µιλήσετε µαζί του, να τονώσετε την αυτοεκτίµησή του, να του δείξετε πώς να αναπτύξει κοινωνικές δεξιότητες και να ζει χαρούµενο µε υγιείς φιλικές σχέσεις.

👉Εξηγήστε του τι σημαίνει καλή φιλία.

👉Κάντε ευχάριστες δραστηριότητες που ενισχύουν τους δεσμούς.

👉Καλλιεργήστε τον θετικό τρόπο σκέψης και την ενσυναίσθηση.

👉Αντιμετωπίστε την πίεση των συνομηλίκων και τον εκφοβισμό.

👉Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.

Συγγραφέας: Poppy O’Neill
Μετάφραση: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου
Σελίδες: 128

vivlia_goneikotitas_mylittleworldgr

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Θα είμαι πάντα κοντά σου” – Το πιο τρυφερό παραμύθι

Tha_eimai_panta_konta_sou_vivlio_mylittleworldgr

Και η αγάπη; Σε ποιο σπίτι μένει; – Βιβλιοπρόταση

kai_i_agapi_se_poio_spiti_menei_mylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link