Για τα cinnamon rolls (ρολάκια κανέλας) τα λόγια είναι περιττά! Προσωπικά τα λατρεύω, και ομολογώ ότι δεν γνωρίζω και κάποιον που να μη του αρέσουν! Αρωματικά, αφράτα, ελαφρώς καραμελωμένα από κάτω, είναι δυνατόν να μην τα αγαπάς; Πάμε να δούμε τη συνταγή!
Σπιτικά cinnamon rolls (ρολάκια κανέλας)

Υλικά
Ζύμη:
150 γρ. γάλα χλιαρό
100 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
550 γρ. αλεύρι γοχ
1 κ.γ κανέλα
1 βανίλια
Γέμιση:
100 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
150 γρ. καστανή ζάχαρη
20 γρ. κανέλα
Γλάσο:
150 γρ. άχνη ζάχαρη
Νερό
Εκτέλεση
1.Σε μπολ ή τον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, ζάχαρη και μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει το μείγμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να έχουμε μια λεία, μαλακή ζύμη. Αφήνουμε σε βουτυρωμένο μπολ, σκεπασμένο για 1-1,5 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
2.Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο 3050 εκ. περίπου. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το βούτυρο. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια. Τυλίγουμε σε ρόλο, και ενώνουμε καλά την ένωση. Χωρίζω σε 12 ίσα μέρη και κόβω σε ρολά, χρησιμοποιώντας μια κλωστή (ή ένα βρεγμένο μαχαίρι). Μεταφέρω σε ταψί 30 – 40 εκ. ή λίγο πιο μικρό που έχω βουτυρώσει, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα.
3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, αντιστάσεις, για 30 λεπτά. Στο μεταξύ ανακατεύουμε την άχνη με λίγο νερό μέχρι να έχουμε ένα πηχτό γλάσο. Βγάζουμε τα ρολά από τον φούρνο, αφήνουμε για 5 λεπτά και περιχύνουμε με το γλάσο!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Μπάρες με μπισκότο και καραμέλα χωρίς ζάχαρη

Vegan cookies με κομμάτια σοκολάτας

