Σχολικές εργασίες κατά τη διάρκεια των διακοπών

sholikes_ergasies_kata_ti_diarkeia_ton_diakopon

Σχολικές εργασίες κατά τη διάρκεια των διακοπών

Τις μέρες των διακοπών  του Πάσχα τις περιμένουν με λαχτάρα οι μικροί μαθητές. Οργανώνονται σχέδια από όλους για το πώς θα περάσουν αυτές τις ημέρες στην καρδιά της άνοιξης, όπου η φύση  με την ομορφιά της καλεί μικρούς και μεγάλους να χαρούν τα χρώματα που τη συνοδεύουν και τα αρώματα που αναβλύζουν από μέσα της.

 Οι υποχρεώσεις της σχολικής καθημερινότητας θα σταματήσουν για λίγο. Οι σχολικές τσάντες θα αδειάσουν για να πλυθούν, τα βιβλία και τα τετράδια θα τοποθετηθούν στα ράφια της βιβλιοθήκης και έτσι για λίγο διάστημα τουλάχιστον θα ξεχαστούν.

Μήπως όμως για κάποιους μικρούς μαθητές τα γεγονότα δεν θα ακολουθήσουν αυτή την πορεία; Μήπως ένα πακέτο με σχολικές εργασίες έχουν δοθεί για επανάληψη τις μέρες των διακοπών;

Να κάνει το παιδί επαναληπτικές εργασίες κατά τις σχολικές διακοπές;

Οι απόψεις σχετικά με τις επαναληπτικές εργασίες που δίνονται κατά τη διάρκεια των διακοπών διίστανται. Πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί το κρίνουν απαραίτητο. Άλλοι θεωρούν ότι δεν ωφελεί σε κάτι τα παιδιά να ζουν με το άγχος των μαθημάτων ακόμα και την περίοδο των διακοπών. Άλλωστε περιμένουν πως και πώς να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Κάνοντας μία αναδρομή στην παιδική μου ηλικία θυμάμαι πόσο άγχος που προκαλούσαν αυτές οι επαναληπτικές ασκήσεις. Καθημερινά ζούσα με την αναστολή της επόμενης ημέρας και βέβαια της ενοχής ότι δεν θα προλάβω να εκπληρώσω τις σχολικές μου υποχρεώσεις οι οποίες πάντα ολοκληρώνονταν με πίεση την τελευταία ημέρα.

Προσωπική μου άποψη είναι να αφήσουμε τα παιδιά να ξεκουραστούν την περίοδο των διακοπών. Άλλωστε οι διακοπές έχουν προγραμματιστεί για αυτό ακριβώς το σκοπό . Με αυτό τον τρόπο δίνουμε το ερέθισμα στους μικρούς μαθητές να ξεκουραστούν και με μεγαλύτερη διάθεση και ενθουσιασμό να επιστρέψουν στα σχολικά τους καθήκοντα όταν τελειώσουν οι διακοπές τους.

Γράφει η Μαυρουδή Μαρία, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής.

sholikes_ergasies_kata_ti_diarkeia_ton_diakopon

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε μας στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Πως θα καταλάβω αν το παιδί μου έχει Μαθησιακές Δυσκολίες

mathisiakes_duskolies_mylittleworldgr

Μαμά βαριέμαι! Γιατί είναι σημαντικό να αφήσετε το παιδί να βαρεθεί;

mama_variemai_mylittleworld.gr

10 κανόνες για να είναι τα παιδιά ασφαλή στο διαδίκτυο

asfali_paidia_sto_diadiktuo

photo via pexels.com

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link