to top

Πως να φτιάξεις στολή Πυτζαμο-ήρωες (Owlette) και Δωρεάν Εκτυπώσιμο-How to make Owlettes costume – pj masks-Free Printable

Αφού σας έδειξα εδώ πως θα εκτυπώσετε και θα φτιάξετε τη μάσκα της Owlette από τους πυτζαμοήρωες (Pj masks), σειρά έχει να σας δείξω πως θα φτιάξετε και την μπέρτα της Owlette ώστε να ξετρελάνετε τα παιδάκια σας, όπως έχουν ξετρελαθεί οι δικές μου κόρες που φοράνε συνέχεια τη στολή της Owlette, τρέχουν μέσα στο σπίτι, κάνουν ότι πετάνε και σκαρώνουν τις δικές τους πυτζαμο-ιστορίες! Επίσης, σας έφτιαξα πατρόν για το σήμα στη μπλούζα της Owlette που μπορείτε να το εκτυπώσετε δωρεάν και μετά να το ράψετε σε ένα απλό κόκκινο μπλουζάκι όπως έκανα κι εγώ.

Τα υλικά που χρειάστηκα για να φτιάξω τη μπέρτα της Owlette είναι:

-τσόχα κόκκινη

-τσόχα ροζ

-ψαλίδι

-πιστόλι σιλικόνης

Αρχικά μέτρησα το ύψος των κοριτσιών μου από τους ώμους μέχρι τον αστράγαλο (περίπου) και το μήκος των χεριών τους (για το άνοιγμα της μπέρτας) από καρπό σε καρπό (τα χέρια τους τεντωμένα στο ύψος του ώμου). Για παράδειγμα η μπέρτα της μικρής μου κόρης (ετών 5) έχει ύψος 85 εκ. και πλάτος 1,20 εκ.

Επειδή οι διαστάσεις που ήθελα δεν μου έβγαιναν στην τσόχα που είχα, ένωσα δύο κομμάτια τσόχας με τη ραπτομηχανή και τα δίπλωσα στα δύο. Πατρόν συγκεκριμένο δεν είχα, οπότε έκοψα το σχέδιο της μπέρτας με το μάτι, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, δηλαδή το ύφασμα είναι διπλό και ξεκινώντας από το κάτω μέρος σχεδίασα τις άκρες της μπέρτας και τις έκοψα.

Στη συνέχεια η μπέρτα απλώθηκε πάνω στο τραπέζι της τραπεζαρίας και άρχισε ο πειραματισμός για το εσωτερικό της. Με την κιμωλία ραπτικής έκανα τα διάφορα σχέδια που έχει η στολή της Owlette μέχρι που είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τότε έκοψα τη ροζ τσόχα σε κομμάτια σύμφωνα με το σχέδιο που είχα κάνει στη μέσα μεριά της μπέρτας και μετά κόλλησα κάθε κομμάτι με το πιστόλι σιλικόνης.

Αντί για κορδόνι που δένει στο λαιμό, έκανα δύο σκισίματα λίγο πιο κάτω από τον ώμο σε κάθε πλευρά της μπέρτας και τα κορίτσια περνούν τα χέρια τους από εκεί και φοράνε την μπέρτα σαν γιλέκο, νομίζω ότι η μπέρτα της Owlette είναι πιο πρακτική έτσι (δες φωτογραφία παρακάτω).

Όσον αφορά στο σήμα της μπλούζας, σας ετοίμασα ένα δωρεάν εκτυπώσιμο πατρόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε το δικό σας σήμα Owlette και να το ράψετε/κολλήσετε σε ένα μονόχρωμο κόκκινο μπλουζάκι. Εκτυπώστε το πατρόν κάνοντας κλικ εδώ.

Το αποτέλεσμα της μπέρτας είναι πολύ εντυπωσιακό και νομίζω άξιζε την προσπάθεια αφού τα κορίτσια μου έχουν χαρεί πολύ με τις στολές Owlette που τους έφτιαξα, τις φοράνε συνέχεια μέσα στο σπίτι και “πετάνε” παίζοντας πυτζαμο-ιστορίες!

Λοιπόν, πως σας φαίνονται?

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

Sotiria

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης (7 ετών) και της Έλλης (4,5 ετών) και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου και για το σχόλιό σας!

 • evi

  Σωτηρία είναι τέλειες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μπράβο μπράβο μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  February 9, 2018 at 4:38 pm Reply
 • Lisa F

  These are so fun!! I love the outfits you’ve created!! The pictures are adorable!! Have a great weekend!! Big hugs 🙂

  Lisa
  A Mermaid’s Crafts

  February 9, 2018 at 8:28 pm Reply
 • Parentslandgr

  Καταπληκτικές!!! Στην αρχή τις πέρασα για έτοιμες!!! Και φαινοντε και ευκολες. Πολλά μπράβο.

  February 9, 2018 at 11:10 pm Reply
 • Kathy

  Απλά δεν υπάρχεις! Πολλή δουλειά και μάλιστα επί δύο! Πολλά μπράβο!

  February 24, 2018 at 10:22 am Reply

Leave a Comment

})(jQuery)