Πινιάτα κλόουν για τις απόκριες – πως θα τη φτιάξετε

piniata_clown_mylittleworldgr

Αυτή την πινιάτα κλόουν την έφτιαξα με πολύ χαρά και κέφι! Είναι για το αποκριάτικο πάρτυ του νηπιαγωγείου που πηγαίνει η Έλλη μου. Τα τελευταία χρόνια οι πινιάτες συνηθίζονται σχεδόν σε όλα τα πάρτυ. Γιατί όχι λοιπόν και στο πάρτυ του σχολείου μας!

Στην αρχή δεν μπορούσα να αποφασίσω τι μορφή θα έχει η πινιάτα μας. Επειδή όμως είναι πλησιάζουν οι Απόκριες δεν θα μπορούσε παρά το θέμα μας να είναι αποκριάτικο. Έτσι σκέφτηκα ότι ένας κλόουν θα αρέσει σε όλα τα παιδάκια.

Η πινιάτα κλόουν μπορώ να πω ότι είναι μια αρκετά εύκολη κατασκευή. Πιο πολύ διαδικασία έχει παρά δυσκολία. Βέβαια εγώ μετά την πινιάτα μονόκερος που είχα φτιάξει για το πάρτυ της μεγάλης μου κόρης, έχω εξοικειωθεί με τη διαδικασία! Ωστόσο θεωρώ ότι εύκολα θα τη φτιάξετε καθώς δεν έχει κάποιο πολύπλοκο ή δύσκολο σχήμα.

πινιάτα κλόουν

Υλικά που χρειάστηκα για να φτιάξω πινιάτα κλόουν

-1 μεγάλο χαρτόνι κουσέ 350 γρ. για το μπροστά και το πίσω μέρος της πινιάτας κλόουν

-Χαρτόνι από χαρτόκουτο για το πλαϊνό μέρος της πινιάτας κλόουν

-Γκοφρέ χαρτιά (χρησιμοποίησα λευκό, πορτοκαλί, φούξια και πράσινο)

-Χαρτοταινία (ανοιχτόχρωμη όχι μπλε, για να μην διακρίνεται)

-Χαρτί Α4 σε χρώμα κόκκινο, γαλάζιο, ροζ και πράσινο

-Κορδέλα για να κρέμεται η πινιάτα κλόουν

-Υγρή κόλλα χειροτεχνίας

-Ψαλίδι, μολύβι, κοπίδι

Πινιάτα κλόουν: Βήμα 1

Αρχικά δίπλωσα το χαρτόνι σε δύο κομμάτια. Στο ένα κομμάτι σχεδίασα έναν μεγάλο κύκλο και στην κορυφή έφτιαξα ένα τριγωνικό καπέλο. Όλα αυτά στο περίπου, δεν μπορώ να πω ότι ο κύκλος μου είναι τέλειος. Έκοψα το σχέδιο αυτό και το χρησιμοποίησα ως πατρόν για να κόψω ένα ίδιο κομμάτι από το άλλο κομμάτι χαρτόνι. Έτσι είχα το μπροστά και το πίσω κομμάτι της πινιάτας κλόουν.

πινιάτα κλόουν

Για το πλαινό κομμάτι της πινιάτας, χρησιμοποίησα χαρτόνι από κούτα. Το χαρτόνι αυτό (από κούτα super market) είναι αρκετά ανθεκτικό. Έτσι είμαι σίγουρη ότι η κατασκευή μου θα είναι σταθερή κι ανθεκτική. Έκοψα λοιπόν ένα μακρόστενο κομμάτι από την χαρτόκουτα (περίπου 10εκ). Μετά, το κομμάτι αυτό το τύλιξα ρολό (όπως στην 1η φωτογραφία) για να πάρει εύκολα το σχήμα της πινιάτας κλόουν.

πινιάτα κλόουν

Έπειτα ένωσα με τη χαρτοταινία το πάνω μέρος της πινιάτας με το πλαϊνό κομμάτι από το χαρτόνι. Πριν κολλήσω και το πίσω μέρος από το χαρτόνι, έκανα μία σχισμή με το κοπίδι στο πάνω μέρος του χοντρού χαρτονιού. Μέσα πέρασα ένα κομμάτι κορδέλα, κι εσωτερικά έκανα έναν κόμπο για να μη βγει. Από αυτή την κορδέλα θα κρεμαστεί η πινιάτα κλόουν.

Στη συνέχεια κόλλησα και το πίσω μέρος της πινιάτας και το κουτί μας ήταν έτοιμο. Άφησα μόνο ένα κομμάτι ανοιχτό στο κάτω μέρος για να τη γεμίσω με μικροδωράκια, γλυκίσματα, κτλ.

Πινιάτα Κλόουν: Βήμα 2ο

Τώρα το μόνο που έμενε ήταν να “ντύσω” την πινιάτα. Έκοψα λοιπόν το γκοφρέ χαρτί σε λωρίδες και ξεκίνησα να το κολλάω από πάνω προς τα κάτω.

Συμβουλή: Γενικά στις πινιάτες, πάντα ξεκινάμε να τις “ντύνουμε” από κάτω προς τα πάνω.

Η πινιάτα κλόουν “ντύθηκε” παντού και έγινε τέλεια. Το μόνο που έμενε ήταν να προσθέσω μάτια, μύτη, στόμα κι ένα αστέρι στην κορυφή για ομορφιά!

Αυτά τα έκοψα από το απλό χρωματιστό χαρτί Α4. Γαλάζιο για τα μάτια, κόκκινο, για τη μύτη και το στόμα, ροζ για τα μαγουλάκια και κίτρινο για το αστέρι. Και voila η πινιάτα κλόουν, έτοιμη να διασκεδάσει τα παιδιά!

Όσον αφορά στο κοντάρι που χτυπάμε την πινιάτα, σας δίνω εδώ αναλυτικές οδηγίες για το πως θα το φτιάξετε!
Καλή διασκέδαση!

Αν έχετε κάποια απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

24 diy αποκριάτικες στολές για παιδιά

αποκριάτικες-παιδικές-στολές-να-φτιάξεις-μόνος-σου-mylittlewordgr

.

Αποκριάτικη στολή φάντασμα + Δωρεάν Εκτυπώσιμο

αποκριάτικη-στολή-φάντασμα-ghost-costume-diy-mylittleworldgr

.

Πινιάτα Μονόκερος + Δωρεάν Εκτυπώσιμο

unicorn-pinata-πινιάτα-μονόκερος
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link