Τάξη – Τάξη: Οι καινοτόμες κάρτες που παιχνιδοποιούν τη σχολική ύλη

taxi_taxi_kartes_mylittleworldgr

Τάξη – Τάξη: Οι καινοτόμες κάρτες που παιχνιδοποιούν τη σχολική ύλη. Μάθε παιδί μου γράμματα έλεγαν οι παλιοί γονείς αλλά και οι νεότερες γενιές το ίδιο λένε. Κι αυτό γιατί όλοι οι γονείς θέλουν να αγαπήσει το παιδί τους το σχολείο, να είναι καλός μαθητής ή μαθήτρια και το κυριότερο να αποκτά γνώσεις και να εξελίσσεται. Το δύσκολο για τον γονιό είναι να βοηθήσει το παιδί του ώστε να αγαπήσει το σχολείο και να εμπεδώσει όλα όσα μαθαίνει σε αυτό. Αλλά κακά τα ψέματα, όλα τα παιδιά προτιμούν να παίζουν αντί να διαβάζουν και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Έτσι, ο ιδανικός συνδυασμός είναι μάθηση μέσα από παιχνίδι και διασκέδαση! Κι εδώ θα σας μιλήσω για την φανταστική σειρά παιχνιδιών Τάξη – Τάξη που έχει βραβευτεί με το Silver Award στην κατηγορία Εκπαιδευτικό Παιχνίδι των Toys Awards πριν καν κλείσει έναν χρόνο κυκλοφορίας!

Τάξη – Τάξη: Οι καινοτόμες κάρτες που παιχνιδοποιούν τη σχολική ύλη

Τα Ταξη – Τάξη τα γνώρισα πρόσφατα κι εντυπωσιάστηκα! Τα έπαιξα με την μικρή μου κόρη (αυστηρό κριτή παιχνιδιών μπιλίβ μι) και πέρασαν το crash test με επιτυχία! Πρόκειται για ένα καινοτόμο, εύχρηστο, ασφαλές, προσιτό και κυρίως διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων που ενσωματώνει τη σχολική ύλη στις κάρτες του. Δηλαδή έχει παιχνιδοποιήσει τη σχολική ύλη για τις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ & Δ΄ Δημοτικού. Έτσι, μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να εμπεδώσουν την ύλη κάθε τάξης και φυσικά να αισθανθούν γεμάτα αυτοπεποίθηση. Να σημειώσω ότι δεν χρειάζεται να έχουν διδαχτεί όλη τη σχολική ύλη για να παίξουν, καθώς κάποιες κάρτες χρησιμοποιούνται ως επανάληψη και κάποιες για να αποκτήσει το παιδί νέα γνώση.

Πως παίζονται οι κάρτες Τάξη – Τάξη

 • Κάθε πακέτο περιέχει 100 κάρτες ερωτήσεων/ ασκήσεων που ενσωματώνουν πρωτότυπες ιδέες και εφαρμογές. Επίσης, κάθε παιχνίδι είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μπορεί το παιδί να παίξει μόνο του ή με παρέα (γονιό, φίλους, κτλ).
 • Κάθε κάρτα συνοδεύεται από πόντους νίκης, ώστε το παιδί να έχει κίνητρο να λύσει σωστά την άσκηση της κάρτας. Το κίνητρο, αλλά και η άμεση επιβράβευση που σου χαρίζουν οι πόντοι νίκης είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία της παιχνιδοποίησης.
 • Έχει 5 επίπεδα δυσκολίας που διακρίνονται από τους πόντους νίκης ώστε να εναλλάσσονται οι εύκολες και οι δύσκολες ερωτήσεις διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον. Ένας πιο αδύναμος μαθητής καταφέρνει να απαντήσει τις πιο εύκολες ερωτήσεις, ενώ ταυτόχρονα ένας δυνατός μαθητής θα συναντήσει έντονες προκλήσεις προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις πιο δύσκολες ερωτήσεις. Έτσι παιδιά όλων των μαθησιακών προφίλ βρίσκουν ενδιαφέρον το παιχνίδι για πολλή ώρα.
 • Τα παιχνίδια της Γ’ και Δ’ Δημοτικού περιέχουν κάρτες Ομαδικών Διαγωνισμών. Όταν συναντούν αυτές τις κάρτες οι ομάδες παίζουν ταυτόχρονα και κερδίζει όποια ομάδα απαντήσει σωστά πιο γρήγορα από την άλλη ή τις άλλες.

Pin this for later

taxi_taxi_kartes_mylittleworldgr

Πλεονεκτήματα των παιχνιδιών Τάξη – Τάξη

 • Μπορούν να μεταφερθούν παντού μαζί μας (στο εστιατόριο, στη βόλτα, στις διακοπές, στο αυτοκίνητο, κτλ) καθώς οι ερωτήσεις λύνονται προφορικά, δηλαδή δεν χρειάζεται το παιδί να γράφει κάπου. Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά το παιχνίδι ιδανικό για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες όπως ΔΕΠΥ, δυσλεξία, δυσορθογραφία, δυσγραφία. Επιπλέον η προφορικότητα επιτρέπει στα παιδιά να απαντήσουν πολλές φορές την ίδια ερώτηση. Αυτή η επανάληψη είναι που βοηθά στην κατάκτηση της γνώσης.
 • Περιέχει ερωτήσεις όχι μόνο από τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά, αλλά από όλα τα γνωστικά αντικείμενα της κάθε τάξης. Έτσι καλύπτονται τα πιο χρήσιμα -σε βάθος χρόνου- κομμάτια της ύλης, ενώ ταυτόχρονα επικρατεί το στοιχείο της έκπληξης μιας και οι παίκτες δεν ξέρουν ποτέ τι κρύβει η επόμενη κάρτα που θα σηκώσουν. Με την εναλλαγή των αντικειμένων οι παίκτες βρίσκονται σε μια ευχάριστη εγρήγορση.
 • Αναπαράγει περιστατικά της σχολικής ζωής λειτουργώντας έτσι ως προβολή, βοηθώντας τα παιδιά να επεξεργαστούν όσα τους συμβαίνουν. Με αφορμή ένα γλωσσικό φαινόμενο π.χ. θίγονται συνήθη προβλήματα της ζωής των παιδιών όπως ο σχολικός εκφοβισμός.
 • Τα παιχνίδια Τάξη-Τάξη εμπλουτίζουν τις γνώσεις των παιδιών δίνοντάς τους ερεθίσματα από διάφορα πεδία εκτός της σχολικής ύλης όπως είναι η βιολογία, η αστροφυσική, η γλυπτική, η κοινωνιολογία κ.α. Έτσι μια μαθηματική πράξη διατυπώνεται με τρόπο που δίνει ποικιλία ερεθισμάτων στα παιδιά.
 • Έχουν ενταχθεί Ερωτήσεις Κρίσεως. Με τις ερωτήσεις κρίσεως στο πεδίο της τέχνης π.χ. το παιδί αφήνεται στην παρατήρηση ενός πίνακα με τη φαντασία του ελεύθερη.
 • Στις κάρτες της Γυμναστικής οι παίκτες πρέπει να εκτελέσουν γυμναστικές ασκήσεις ή μια σωματική δοκιμασία που απαιτεί συγχρονισμό ή ισορροπία. Δηλαδή δεν πρόκειται για ένα στατικό παιχνίδι που καθηλώνει τα παιδιά σε μια καρέκλα, αλλά για ένα παιχνίδι με εναλλαγές και κίνηση.
 • Το παιχνίδι της Α’ Δημοτικού καταγράφει μία ακόμα καινοτομία. Ενώ η μπροστά πλευρά της κάρτας αναγράφει την ερώτηση, η πίσω πλευρά αναγράφει την απάντηση, αλλά και την ερώτηση. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί μπορεί μόνο του να διαβάσει την κάρτα εξασκούμενο στην ανάγνωση, ενώ ο συμπαίκτης του διαβάζοντας την πίσω πλευρά της κάρτας μπορεί να ελέγξει αν το παιδί διαβάζει σωστά.

Τα παιχνίδια Τάξη – Τάξη είναι ουσιαστικά ένα πλαισιωμένο εκπαιδευτικό εργαλείο για το γονιό που ενδιαφέρεται να απασχολήσει το παιδί του δημιουργικά και ταυτόχρονα να το βοηθήσει να εμπεδώσει τη σχολική ύλη μέσα από ένα εύχρηστο παιχνίδι.

👉Αναζητήστε τη σειρά παιχνιδιών Τάξη – Τάξη:

 • στα βιβλιοπωλεία και στα καταστήματα παιχνιδιών της γειτονιάς σας
 • στα eshop των μεγάλων βιβλιοπωλείων και αλυσίδων παιχνιδιών
 • ζητήστε από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας να το παραγγείλει από την Τσιγαρίδας ΑΕ

Περισσότερες πληροφορίες για τα παιχνίδια αυτά θα βρείτε στο taxitaxi.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
Instagram
Tik Tok
Facebook
Newsletter

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Πώς επιλέγουμε παιχνίδια για τα παιδιά – My Little World

pos_epilegoume_paixnidia_mylittleworldgr

Η μέθοδος Μοντεσσόρι σπίτι μου!  – My Little World

methodos_montessori_mylittleworldgr

Πως θα καταλάβω αν το παιδί μου έχει Μαθησιακές Δυσκολίες – My Little World

mathisiakes_duskolies_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link