to top

Χειροποίητη σοκολάτα

Επηρεασμένη από το πρόσφατο ταξιδάκι μας στο Βέλγιο  και τις δεκάδες σοκολάτες που δοκίμασα (μιλάμε για έρωτα με τη σοκολάτα!) σκέφτηκα να αναζητήσω νέες γεύσεις και γιατί όχι να φτιάξω μόνη μου πλάκα σοκολάτας! Όταν είδα την εναλλακτική συνταγή του Άρη από το neanikon είπα “εδώ είμαστε, πρέπει να τη δοκιμάσω”! Και λέω εναλλακτική γιατί περιέχει πολύ καλής ποιότητας αγνά υλικά! Άρα ότι πρέπει για να δώσω και στα κοριτσάκια μου!

Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη σοκολάτα μας.

130 γρ. ακατέργαστο βούτυρο κακάο
46 γρ. σκόνη κακάο
46 γρ. χαρουπάλευρο
4 κοφτές κουταλιές βιολογικό μέλι
1/2 κ. γλυκού κανέλα
1 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
4 κουταλιές αμύγδαλα (τεμαχισμένα στο multi)

Αρχικά συγκέντρωσα τα υλικά μου και τεμάχισα το βούτυρο κακάο.

Χειροποίητη σοκολάτα
Έπειτα έβαλα το βούτυρο κακάο μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ τοποθετημένο μέσα σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό (μπεν μαρί). Κράτησα τη θερμοκρασία του νερού σχετικά χαμηλή και ανακάτευα συνεχώς για να λιώσει το βούτυρο κακάο.
Χειροποίητη σοκολάτα
Μόλις έλιωσε το βούτυρο κακάο πρόσθεσα σιγά σιγά το μέλι και ανακάτεψα μέχρι να λιώσει κι αυτό. Χρησιμοποιώντας το μηχανικό κόσκινο, πρόσθεσα το κακάο, το χαρουπάλευρο
Χειροποίητη σοκολάτα

Τέλος, πρόσθεσα την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού αλλά και τα αμύγδαλα και έριξα το μείγμα μου σε μία φόρμα σιλικόνης.

Χειροποίητη σοκολάτα

Με ανυπομονησία περίμενα να πήξει η σοκολάτα μου για να την δοκιμάσω! Κι όταν επιτέλους ήταν έτοιμη τη γεύτηκα και ήταν πολύ νόστιμη!

Ιδιαίτερη σοκολάτα, διαφορετική από τις συνηθισμένες, που με κέρδισε με τη “γεμάτη” γεύση της, την υφή της και τα αγνά υλικά της!

Εννοείται ότι δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι!

Για να είμαστε σε επαφή, κάνετε like στη σελίδα του My Little World  στο facebook ή  συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog.

Δείτε επίσης

My World

  • Marian DV

    Τί όμορφο περιτύλιγμα! Μου άρεσε πολύ που έχει και ξύσμα πορτοκαλιού. Την κάνει λίγο πιο χειμωνιάτικη και γιορτινή. Θα μου άρεσε πολύ αν έπαιρνα τέτοιο δωράκι για τις γιορτές.

    November 30, 2015 at 6:44 am Reply
  • mylittlecosyworld

    Το ξύσμα πορτοκαλιού πραγματικά της πάει πολύ! Της δίνει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται! Εύχομαι να σε ακούσει ο Αγιος Βασίλης και να σου φέρει όλα όσα θέλεις! 🙂 Φιλιάαααα

    November 30, 2015 at 8:10 am Reply
  • effie effie

    Φαίνεται πολύ νόστιμη Σωτηρία μου, αλλά και η επιλογή των υλικών είναι αφορμή για να κάνω και εγώ μια τέτοια σοκολάτα..Τη συνταγή δεν την είχα δει.. και καλά που της ξαναπόσταρες γιατί είναι ότι πρέπει και για παιδάκια με παιδικό διαβήτη!!!

    March 26, 2016 at 9:48 am Reply
  • Despoina Apazoglou

    Τώρα αν πω ότι αυτό θα είναι το επόμενο κέρασμα για το σχολείο μας δεν θα είναι ψέμα!! Τι ωραία συνταγή! Αποθηκεύεται και μπαίνει σε λίστα προτεραιότητας.

    March 26, 2016 at 11:16 am Reply
  • M Koutsom

    Σωτηρία μου, την είχα ξανά δει αυτή τη συνταγή σου! Ήθελα να σε ρωτήσω από που μπορούμε να προμηθευτούμε τα βούτυρο κακάο και το χαρουπάλευρο? Υπάρχουν και στο super market? φιλάκια

    March 26, 2016 at 2:33 pm Reply
  • Ελένη Καραγιαννίδου

    Αχ την εχω βάλει στο μάτι καιρό τώρα! Που θα μου πάει θα την φτιάξω!
    Φιλιά πολλά Σωτηρία μου!

    March 26, 2016 at 4:31 pm Reply
  • My Little Cosy World

    Είναι λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες αλλά πολύ νόστιμη Εφη μου! Σε πρώτη ευκαιρία δοκίμασε τη! Φιλιαααααα

    March 27, 2016 at 3:26 pm Reply
  • My Little Cosy World

    Χαχα, και πολυ καλά θα κάνεις να την φτιάξεις! Καλή επιτυχία! Φιλιαααααα

    March 27, 2016 at 3:27 pm Reply
  • My Little Cosy World

    Μαρία μου θα τα βρεις σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα ή σε εξειδικευμένα super market όπως ο Θανοπουλος στην Κηφισια. Φιλιαααααα

    March 27, 2016 at 3:29 pm Reply
  • My Little Cosy World

    Χαχα, που θα πάει… Είναι ωραίο να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις! Όταν την φτιάξεις πες εντυπωσεις;! Φιλιααα

    March 27, 2016 at 3:30 pm Reply

Leave a Comment

})(jQuery)