Τουρλού ( ή αλλιώς μπριάμ)! Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι συνδυασμένο με πολλά φαγητά! Η πλειοψηφία τους βέβαια έχει ως βάση τα πολλά λαχανικά που την εποχή αυτή είναι στα καλύτερα τους! Εγώ ήδη έφτιαξα το πρώτο τουρλού της σεζόν, πιο σικάτα μπριάμ! Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να βάλεις οποία λαχανικά θέλεις, αυτό που δεν πρέπει να λείπει όμως σε καμία περίπτωση είναι η μελιτζάνα, το κολοκυθάκι και η ντομάτα! Εγώ βάζω πάντα βασιλικό, μιας κι ο συνδυασμός ντομάτα, μελιτζάνα, βασιλικός για μένα είναι επικός! Πάμε να σου πω τη δική μου εκδοχή!
Τουρλού (ή αλλίως μπριάμ)
Υλικά
3 μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους
3 κολοκυθάκια σε μεγάλους κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 κόκκινες και 2 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
2 ντομάτες σε κύβους
10 πατάτες baby με τη φλούδα στη μέση
200 γρ. χυμό ντομάτας
1-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ βασιλικό αποξηραμένο
Αλάτι και πιπέρι
2/3 φλ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. νερό
1 κ.σ μπαλσάμικο ξίδι
Εκτέλεση
Πολύ απλά ψιλοκόβουμε και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί. Ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αέρα και αντιστάσεις για 50 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30-40 λεπτά ανακατεύοντας 1-2 φορές στο ενδιάμεσο. Σερβίρουμε με φρέσκο, ψωμί, λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και φυσικά μπόλικη φέτα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Χορταστική πατατοσαλάτα με μανιτάρια