Οσπριάδα με πλιγούρι και σος από ταχίνι! Συχνά τα παιδιά αλλά και εμείς οι μεγάλοι δυσκολευόμαστε με τα όσπρια. Αξίζει λοιπόν να δοκιμάσεις να τα μαγειρέψεις με άλλους τρόπους. Μπορείς να επιλέξεις οποία όσπρια θέλεις εσύ φυσικά, σίγουρα όμως μην παραλείψεις τα ρεβίθια! Πάμε να δούμε τη συνταγή.
Οσπριάδα με πλιγούρι και σος από ταχίνι
Υλικά
100 γρ. ρεβίθια
100 γρ. φακές
150 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
100 γρ. πλιγούρι
2 φύλλα δάφνης
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 αβοκάντο σε λεπτές φέτες
Για τη σος:
6 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ταχίνι
Χυμό από δυο λεμόνια
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα ρεβίθια και τα φασόλια να φουσκώσουν θα τουλάχιστον 5 ώρες.
2.Βράζουμε ρεβίθια και φασόλια με τα φύλλα δάφνης για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν και τις φακές χωριστά για 30 λεπτά περίπου. Δεν βράζουμε μαζί διότι οι φακές στον χρόνο αυτό θα διαλυθούν και θα λιώσουν. Σουρώνουμε όλα τα όσπρια και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
3.Βράζουμε επίσης το πλιγούρι σε νερό (1 προς 3).
4.Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα υλικά για τη σος και χτυπάμε καλά.
5.Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε με τις φέτες αβοκάντο και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι ακόμη. Ιδανικά το φαγητό αυτό, που ουσιαστικά είναι μια σαλάτα τρώγεται κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Κεφτεδάκια από κόκκινα φασόλια