Κεφτεδάκια από κόκκινα φασόλια σου έχω για σήμερα, ένα φαγητό εύκολο, γρήγορο και νόστιμο! Ελαφρύ και χορτοφαγικό, αν παραλείψεις την λίγη φέτα στο τέλος. Κεφτεδάκια από κόκκινα φασόλια, με κριθαράκι λοιπόν, δοκίμασε τα και θα εκπλαγείς ευχάριστα!
Κεφτεδάκια από κόκκινα φασόλια
Υλικά
2 συσκευασίες κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κ.γ κύμινο
1/2 κ.γ βασιλικό αποξηραμένο
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
6 κ.σ βρώμη αλεσμένη
Κριθαράκι
Ντοματίνια και αγγούρι σε λεπτές φέτες
Λίγη τριμμένη φέτα
Εκτέλεση
1.Αρχικά στραγγίζουμε πολύ καλά τα φασόλια από το υγρό της κονσέρβας. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε πολύ καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα για να σφίξει το μείγμα.
2.Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε «κεφτεδάκια» σε μέγεθος καρυδιού. Βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
3.Στο ενδιάμεσο τα γυρίζουμε προσεκτικά για να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
4.Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίζουμε!

5.Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και το αγγούρι σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο.
6.Σερβίρουμε το κριθαράκι, από πάνω τα κεφτεδάκια από κόκκινα φασόλια, δίπλα τη σαλάτα και τριμμένη φέτα, ώστε να μπορούμε να κάνουμε μια μπουκιά με λίγο απ’ όλα!
Καλή επιτυχία και και απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης

Τερίνα λαχανικών, εύκολη και πεντανόστιμη

