Φαρφάλες με πέστο σπανάκι

farfales_me_pesto_spanaki_mylittleworldgr

Αυτή τη φορά έχουμε μια υπέροχη μακαρονάδα με μια εναλλακτική σάλτσα πέστο με σπανάκι! Λίγοι είναι εκείνοι που δεν αγαπούν τα ζυμαρικά και αυτή η συνταγή, φαρφάλες με πέστο σπανάκι, σίγουρα θα σε συναρπάσει! Ακόμη κι αυτοί που δεν είναι λάτρεις του σπανακιού με αυτό εδώ το πιάτο θα αλλάξουν άποψη!

φαρφαλες-με-πεστο-σπανάκι-mylittleworldgr

Φαρφάλες με πέστο σπανάκι

Υλικά:

● Μια συσκευασία ζυμαρικά φαρφάλες
● 250 γρ. σπανάκι καλά πλυμένο
● 15 φύλλα φρέσκο βασιλικό
● 20 γρ. κουκουνάρι
● 30 γρ. καρύδια
● ½ κ.γ σκόνη σκόρδου
● 25 γρ. ελαιόλαδο
● Αλάτι και πιπέρι
● 80 γρ. παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Προτού σουρώσουμε τα ζυμαρικά κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν.
  3. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σπανάκι, τα φύλλα βασιλικού και το ελαιόλαδο και αλέθουμε πολύ καλά.
  4. Πρσοσθέτουμε το κουκουνάρι, τα καρύδια, αλάτι (με μέτρο επειδή θα μπει και η παρμεζάνα), το σκόρδο,μπόλικο πιπέρι, την παρμεζάνα και 3 κ.σ από το νερό που κρατήσαμε.
  5. Συνεχίζουμε να αλέθουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία πηχτή σάλτσα.
  6. Όσο τα ζυμαρικά είναι ακόμη ζεστά, προσθέτουμε 4 κ.σ από το πέστο με το σπανάκι μας και ανακατεύουμε καλά.
  7. Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα ακόμη!
φαρφαλες-με-πεστο-σπανάκι-mylittleworldgr

Φαρφάλες με πέστο σπανάκι

Tips

● Αν περισσέψει σάλτσα μπορούμε να την αποθηκεύσουμε σε ένα βαζάκι στο ψυγείο για αρκετές ημέρες και να τη χρησιμοποιήσουμε ξανά.
● Αν δεν έχεις φρέσκο σπανάκι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένο, απλά στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο θα προσθέσεις και λίγο νερό για να μαραθεί πιο εύκολα.

φαρφαλες-με-πεστο-σπανάκι-mylittleworldgr

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Μακαρόνια φούρνου με σάλτσα βασιλικού και ρεγκάτο

μακαρόνια-στο-φούρνο

.

Σούπα βελουτέ με παντζάρια, πράσινο μήλο και τραγανές μπουκιές φέτας

σούπα-βελουτέ-με-παντζάρι-mylittleworldgr

.

Κοτομπουκιές παναρισμένες με πίτουρο βρώμης

κοτομπουκιές-παναρισμένες-με-πίτουρο-βρώμης
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link