Μπισκότα Gingerbread μελιού, η πιο νόστιμη συνταγή

mpiskota_gingerbread_meliou_mylittleworldgr

Τα μπισκότα Gingerbread μελιού ή αλλιώς μπισκοτένια ανθρωπάκια είναι τα μπισκότα των Χριστουγέννων καθώς μοσχοβολούν κανέλα, γαρίφαλο και τζίντζερ. Είναι πολύ διαδεδομένα στη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Γαλλία αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία. Εμείς τα φτιάχνουμε με τα κορίτσια μου κι άλλοτε τα στολίζουμε άλλοτε όχι. Σε κάθε περίπτωση είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα. Πάμε να σας πω τη συνταγή.

gingerbread cookies

Μπισκότα Gingerbread μελιού

Υλικά για 25 – 30 μερίδες

150 γρ. ζάχαρη καρύδας (ή καστανή)

100 γρ. μέλι

1 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. γαρίφαλο

2 κ.γ. κοφτές σόδα

125 γρ. βούτυρο σε κυβάκια (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 αβγό

420 γρ. αλεύρι μαλακό

μπισκότα gingerbread μελιού

Εκτέλεση

Βάζουμε το μέλι και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά για πολύ λίγη ώρα. Προσοχή, δεν το αφήνουμε πολύ ώρα για να μην καραμελώσει! Προσθέτουμε τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόδα. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι ανακατεύουμε καλά. Θα δούμε ότι το μείγμα μας αφρίζει, είναι φυσιολογικό.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το αβγό, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε στο χέρι μέχρι να γίνει το μείγμα μια ομοιογενής ζύμη που θα πλάθεται εύκολα.

Ανοίγουμε τη ζύμη λίγη λίγη με τη βοήθεια πλάστη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. Ύστερα την κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια (ανθρωπάκια, αστέρια, έλατο, κτλ). Βάζουμε τα μπισκότα σε δύο ρηχά ταψιά που τα έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 °C για 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Δεν τα αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν πολύ γιατί θα παρασκληρύνουν. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο θα είναι ακόμα μαλακά. Αφού κρυώσουν, σκληραίνουν και γίνονται τραγανά.

Μπορείτε να στολίσετε τα μπισκότα gingerbread μελιού ή να τα αφήσετε σκέτα. Βουτήξτε τα στον καφέ, στο τσάι ή στο γάλα των παιδιών. Οι κόρες μου τα λάτρεψαν! Ίσα που πρόλαβα να τα βγάλω μια φωτογραφία!

Καλή επιτυχία!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

1.Βασιλόπιτα αφράτη, αρωματική και πεντανόστιμη

Βασιλόπιτα-εύκολη-αφράτη

2.Σοκολατένια δεντράκια από χωνάκι παγωτό (κλικ εδώ)

Σοκολατένια-δεντράκια-από-χωνάκι_παγωτό

2.Μηλοτηγανίτες χωρίς αβγά και ζάχαρη (κλικ εδώ)

Μηλοτηγανίτες χωρίς αυγά και ζάχαρη

3.Σπιτικό ρόφημα σοκολάτας (κλικ εδώ)

-Χειροποίητη σοκολάτα

-Μπουκιές ενέργειας με βρώμη, ταχίνι και κακάο

-Σοκολατομπουκιά σε κουτάλι – ιδανικό κέρασμα για το σχολείο

Η συνταγή είναι από το χριστουγεννιάτικο περιοδικό μαγειρικής των ΑΒ Βασιλόπουλος.

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link