Μηλοτηγανίτες χωρίς αβγά και ζάχαρη

milotiganites_xoris_avga_kai_zahari_mylittleworldgr

Μηλοτηγανίτες χωρίς αβγά και ζάχαρη είχε σήμερα το πρωινό μας γιατί είναι Κυριακή! Αχ αυτές οι Κυριακές που ξυπνάμε πιο αργά και χωρίς άγχος! Είναι η μέρα που μπορώ να περιποιηθώ την οικογένειά μου χωρίς το τρέξιμο της καθημερινότητας. Έτσι, που και που τις Κυριακές, ένα special πρωινό επιβάλλεται!

Αν θυμάσαι, παλιότερα σου είχα αναφέρει ότι η μεγάλη μου κόρη, Ελένη, έχει αλλεργία στο αυγό. Μου αρέσει λοιπόν να βρίσκω νόστιμες συνταγές χωρίς αυγό για να μπορεί να απολαμβάνει το κορίτσι μου χωρίς κίνδυνο! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι και χωρίς ζάχαρη, πράγμα που την κάνει ακόμα πιο θελκτική!

Μηλοτηγανίτες χωρίς αυγά και ζάχαρη

Τη συνταγή για μηλοτηγανίτες χωρίς αυγά και ζάχαρη τη βρήκα στο βιβλίο του σεφ Χρήστου Βέργαδου “Γλυκά χωρίς…” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το βιβλίο περιλαμβάνει συνταγές με γλυκά χωρίς ζάχαρη και αβγά, συνταγές χωρίς αλεύρι και ψήσιμο στο φούρνο και συνταγές χωρίς γλουτένη. Πάμε όμως να σας πω τη συνταγή.

Γλυκά χωρίς Χρήστος Βέργαδος

Μηλοτηγανίτες χωρίς αυγά και ζάχαρη

Για 25 κομμάτια

Υλικά

Για τις μηλοτηγανίτες

3 κόκκινα μήλα

250γρ, αλεύρι μαλακό

100ml νερό

50ml κονιάκ

1 κ.γ. μπέικιν πάουερ

μία πρέζα αλάτι

Για το τηγάνισμα

1/2 λίτρο σησαμέλαιο

Για το γαρνίρισμα

Μηλοτηγανίτες χωρίς αυγά και ζάχαρη

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και τρίβετε τα μήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για τις μηλοτηγανίτες και ανακατεύετε καλά με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί ένα παχύρευστος χυλός.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το σησαμέλαιο. Με δύο κουτάλια της σούπας, παίρνετε λίγο από το μείγμα και το ρίχνετε στο ζεστό σησαμέλαιο. Γυρνάτε τις τηγανίτες ανά διαστήματα για να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα. Κατόπιν τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μόλις κρυώσουν, τις γαρνίρετε με μέλι, σουσάμι (το παρέλειψα) και κανέλα και τις σερβίρετε.

Μηλοτηγανίτες χωρίς αυγά και ζάχαρη

Αυτές οι μηλοτηγανίτες είναι ένα εύκολο, ελαφρύ και απολαυστικό γλυκάκι που άρεσε πολύ στην Ελένη μου!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

-Μπουκιές ενέργειας με βρώμη, ταχίνι και κακάο (κλικ εδώ)

Μπουκιές ενέργειας

.

-Κολατσιό για το σχολείο – εύκολες και υγιεινές συνταγές (κλικ εδώ)

κολατσιό-για-το-παιδί-και-το-σχολείο

.

-Smoothies για παιδιά: πώς να τους αρέσουν + 2 συνταγές (κλικ εδώ)

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link