Κι αν η Γη ήταν ένα χωριό με 100 κατοίκους; Για φαντάσου! Σε αυτό το παγκόσμιο χωριό, πόσοι θα ήταν οι άντρες και πόσες οι γυναίκες; Πόσοι θα προέρχονταν από την Ασία ή από την Αφρική; Πόσοι θα είχαν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, σε ηλεκτρικό ρεύμα ή θα είχαν δικό τους σπίτι; Πώς θα ήταν άραγε η ζωή τους;
Ένα από τα ωραιότερα οικουμενικά παραμύθια που έχουμε διαβάσει με θέμα το περιβάλλον. Ουσιαστικά παρουσιάζει τον κόσμο μας σε κλίματα που μπορεί να γίνει κατανοητή από τα παιδιά χωρίς να τα κουράζει. Ταυτόχρονα, περιέχει επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες που συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους. (Αλήθεια τώρα, έμαθα κι εγώ κάποια πράγματα)!

Αν η Γη είχε 100 ανθρώπους
Σκοπός λοιπόν του συγκεκριμένου βιβλίου είναι να βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να καταλάβουν πως είναι και λειτουργεί ο κόσμος μας. Κι έπειτα όλοι μαζί να βρούμε λύσεις και να δημιουργήσουμε το μέλλον που επιθυμούμε!

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι απλά απίθανη! Εικόνες γεμάτες χρώμα και καταπληκτικές λεπτομέρειες συντελούν στην κατανόηση του κειμένου και εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών. Η μικρή μου κόρη χάζευε το συγκεκριμένο βιβλίο για ώρα!

Αν η Γη είχε 100 ανθρώπους
Συγγραφέας: Jackie Mccan
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Εικονογράφος: Cushley Aaron
Μετάφραση: Κέλλυ Δημοπούλου
Σελίδες: 28
Ηλικία: 5+

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Σας φιλώ…

Δείτε επίσης
Ο ξεχωριστός Μέλλιος : Βιβλίο – πρόταση με cd

Οι Ατρόμητοι – Μια μοναδική συλλογή παραμυθιών για τα συναισθήματα των παιδιών

Σι Λόντε – Το κορίτσι που βρήκε τη μουσική
