Σταφιδόψωμα νηστίσιμα

stafidopsoma_nistisima_mylittleworldgr

Νηστίσιμα σταφιδόψωμα για σήμερα, με μια ζύμη που θυμίζει τσουρέκι! Μπορείς φυσικά να τη χρησιμοποιήσεις για να κάνεις και νηστίσιμα τσουρέκια! Πάμε να δούμε τη συνταγή.

Σταφιδόψωμα νηστίσιμα

Υλικά (για 9 σταφιδόψωμα)

500 γρ. αλεύρι γοχ (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι για τσουρέκια)
200 γρ. νερό χλιαρό
120 γρ. μέλι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
50 γρ. ηλιέλαιο
50 γρ. χυμό πορτοκάλι
1/2 κ.γ μαχλέπι
1/2 κ.γ κακουλέ
150 γρ. σταφίδες ξανθές
1 κ.σ μέλι αραιωμένο σε νερό για την επάλειψη

Εκτέλεση

1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις σταφίδες στον κάδο του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια μαλακή, λεία ζύμη.

2. Προσθέτουμε τις σταφίδες, ενσωματώνουμε, μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

3. Στη συνέχεια μοιράζουμε τη ζύμη σε 9 ίσα μέρη, και σε ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια (όχι αλευρωμένη) πλάθουμε σταφιδόψωμα στο σχήμα που θέλουμε. Μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε ξανά για 30 λεπτά να φουσκώσουν σκεπασμένα. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το μισό αραιωμένο μέλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, αέρα, για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο, όσο είναι καυτά τα αλείφουμε ξανά με το υπόλοιπο μέλι για να γυαλίσουν. Αποθηκεύουμε σε καλά κλεισμένο κουτί για να παραμείνουν μαλακά.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

stafidopsoma_nistisima_mylittleworldgr

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Νηστίσιμες ταχινόπιτες

nistisimi_tahinopita_mylittleworldgr

Ελαιόψωμα για τη νηστεία

Elaiopsoma_gia_ti_nisteia_mylittleworldgr

Νηστίσιμη σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο

nistisimi_spanakopita_mylittleworld.gr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link