Μάκρεμα φούστας ή φορέματος εύκολα και οικονομικά!

μάκρεμα-φούστας
Όπως σας είχα αναφέρει στην ανάρτηση για το μάκρεμα φορέματος, συχνά θα ήθελα τα ρούχα μου να ήταν ένα κλικ πιο μακριά ή απλά ιδιαίτερα και μοναδικά! Στην περίπτωση που το ρούχο έχει επαρκές στρίφωμα μπορούμε να το μακρύνουμε “ρίχνοντας” το στρίφωμα. Όταν όμως το στρίφωμα δεν είναι αρκετό τι κάνουμε?
Ο πιο απλός τρόπος, για εμένα, είναι να προσθέσω στο τελείωμα της φούστας ή του φορέματος μία ταιριαστή “φάσα” όπως στο navy chic dress ή μια ανάλαφρη δαντέλα. Η δαντέλα, αν είναι ανάλαφρη και διακριτική είναι διαχρονική. Για παράδειγμα, το τζιν φόρεμα της φωτογραφίας είναι απλό και σε γραμμή “Α”. Προσθέτοντας τη δαντέλα στην ίδια απόχρωση έγινε απλά ξεχωριστό και μοναδικό, ενώ ταυτόχρονα μάκρυνε όσο ακριβώς χρειαζόταν!
Μάκρεμα φορέματος
Μάκρεμα φορέματος

Στην παρακάτω φωτογραφία η αγαπημένη μου φούστα ήταν λίιιιγο πιο κοντή από όσο θα ήθελα για να τη φοράω στο γραφείο και να μην σηκώνεται πολύ όταν κάθομαι. Έτσι, της πρόσθεσα μαύρη δαντέλα και απέκτησε μία “άλλη” τσαχπινιά!

Μάκρεμα φούστας
Μάκρεμα φούστας

Αλλά και στο φόρεμα που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα έβαλα λίγη δαντέλα και έγινε ιδιαίτερο και πιο κομψό!

Το ίδιο έκανα και με τη φούστα της παρακάτω φωτογραφίας την οποία έχω πάρα πολλά χρόνια και ήθελα να της δώσω έναν αέρα ανανέωσης.
Μάκρεμα φούστας

Της πρόσθεσα λίγη δαντέλα στο τελείωμα και μου φαίνεται σαν καινούργια!

Μάκρεμα φούστας

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Πως σας φαίνονται; Θα δοκιμάζατε μια τέτοια απλή αλλαγή στα ρούχα σας?
Η συμβουλή μου είναι να ψάξετε στη ντουλάπα σας για ρούχα που δεν φοράτε επειδή τα βαρεθήκατε ή είναι κοντά και να δώσετε τους άλλον αέρα!
Πολλά φιλιά!

Πως θα διακοσμήσω το παιδικό παλτό χωρίς ραπτομηχανή

διακοσμώ_παιδικό_παλτό_με_τσόχινο_αρκουδάκι

34 Comments
  1. Έχουμε κοινά ενδιαφέροντα Σωτηρία! Μου αρέσει να κάνω τέτοιου είδους κολπάκια στα ρούχα μου και αισθάνομαι υπέροχα όταν το αποτέλεσμα με δικαιώνει!

  2. Έγιναν πανέμορφα!
    προς το παρόν δεν έχω μεταποιήσει δικά μου ρούχα, αλλά στα παιδιά κάνω πολλές "ανανεώσεις", ειδικά στα κορίτσια, που εύκολα μακραίνει ένα φορεματάκι ή μια φούστα, προσθέτοντας μια φάσα υφάσματος ή μια δαντέλα.

    Καλή , δημιουργική συνέχεια, Σωτηρία μου!
    με την αγάπη μου,
    Αλεξία

  3. Πολύ έξυπνες ιδέες Σωτηρία!!! Έγιναν πραγματικά μοναδικά, όλα τα ρούχα που μας έδειξες και το κυριότερο έγιναν ακριβώς όπως εσύ τα ήθελες, που είναι το πιο σημαντικό! Μπράβο σου, θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή σου!
    Φιλιά φίλη, καλή σου εβδομάδα! :-*

  4. Το έχει δοκιμάσει η αδερφή μου που είναι πανύψηλη και όλα της είναι κοντά και είναι καταπληκτική ιδέα για να αλλάξει και να μακρύνει το ρούχο. Η δαντέλα ειδικά είναι το πιο πετυχημένο μάκρεμα, μου άρεσε πάρα πολύ η τζιν φούστα γιατί η δαντέλα ήταν στο ίδιο χρώμα και μου φάνηκε πολύ πρωτότυπο. Και τα υπόλοιπα άλλαξαν τελείως όψη πάντως!Με'γεια!

  5. Μου φαίνεται ότι όλες έχουμε διάθεση ανανέωσης της ντουλάπας μας. Κι εγώ αυτό τον καιρό ψάχνω τα ρούχα που έχω καιρό να φορέσω, κάνω νέους συνδυασμούς αλλά μεταποιήσεις δεν έχει τύχει γιατί δεν το χω με τη μοδιστρική. Βέβαια έχω μια γειτονισα που ράβει και κάνει πολύ καλές τιμές οπότε δεν έχω δικαιολογία. Και οι φούστε που έφτιαξες μου αρέσουν πολύ. Καλή συνέχεια!!!

  6. Αν έπιαναν τα χέρια μου όπως τα δικά σου στο ράψιμο, σίγουρα!!! Πολύ όμορφες έγιναν οι φούστες. Καλή Χρονιά να έχουμε, γεμάτη υγεία & δημιουργία :*

  7. Σε ευχαριστώ Κατερίνα μου! Είμαι τυχερή που έραβε ή μητέρα μου και μου έχει μάθει κάποια βασικά πράγματα. Ωστοσο, θεωρώ ότι δεν είναι δύσκολη ή ραπτική αρκεί να ασχοληθεί κάποιος! Κατά καιρούς γίνονται διάφορα σεμινάρια ραπτικής, αν ενδιαφέρεσαι. Τα φιλια μου!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link