Διακοσμώ το άλμπουμ της νονάς με ύφασμα

Είναι καιρός που ήθελα να φτιάξω για τη νονά της Έλλης μου ένα άλμπουμ με την προσωπική μου πινελιά! Φυσικά, θα μπορούσα να αγοράσω ένα εξίσου όμορφο από τα καταστήματα, αλλά… δεν θα ήταν όπως ακριβώς το είχα σκεφτεί και σίγουρα δεν θα είχε την ίδια συναισθηματική αξία με το άλμπουμ που έφτιαξα με κέφι, φροντίδα, χρόνο και λίγο κόπο! Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να ντύσεις ένα ημερολόγιο με το ύφασμα της επιλογής σου, απαιτεί προσωπικό γούστο, λίγο χρόνο και μικρή προσπάθεια.

Τα υλικά που χρειάστηκα για να ντύσω το άλμπουμ είναι:

-ένα άλμπουμ

-ύφασμα

κόλλα για ύφασμα

-υαλοβάμβακας (προαιρετικά)

-μολύβι, ψαλίδι, κουπ πατ καρδιά (προαιρετικά)

-κλωστή κεντήματος (προαιρετικά) και βελόνα

-2 λευκές σελίδες Α4

Αρχικά επέλεξα το ύφασμα που ήθελα, απαλό ροζ με λευκά πουά γιατί να είναι πολύ κοριτσίστικο! Το συνδύασα με μωβ κλωστή κεντήματος, γιατί ήθελα το άλμπουμ της να έχει χειρόγραφη αφιέρωση. Αφού έκοψα το ύφασμα στο σχήμα του άλμπουμ αφήνοντας περιθώριο τουλάχιστον 3-4 cm σε κάθε πλευρά, κέντησα στην μπροστινή πλευρά “Για τη νονά” αλλά και μια καρδιά την οποία σχημάτισα με τη βοήθεια του κουπ πατ (τα είχα σχεδιάσει απαλά με το μολύβι και “πάτησα” πάνω στις μολυβιές για να κεντήσω). Εσείς μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο προσωποποιημένο κεντώντας και το όνομα της νονάς!

Μετά κόλλησα πάνω στο άλμπουμ υαλοβάμβακα που έκοψα στα μέτρα του γιατί ήθελα όταν πιάνεις το άλμπουμ να έχει την αίσθηση του αφράτου, φυσικά αυτό το βήμα μπορείτε να το παραλείψετε, αλλά εμένα μου αρέσει πολύ αυτή η αίσθηση.

Όταν κόλλησε ο υαλοβάμβακας πάνω στο άλμπουμ κι αφού σιδέρωσα το ύφασμα για να είναι όμορφο, άπλωσα κόλλα στη μέσα πλευρά του υφάσματος και προσεκτικά και τεντωμένο το κόλλησα εξωτερικά στο άλμπουμ. Μόλις στέγνωσε, έκοψα τα κομμάτια  στη ράχη του άλμπουμ που δεν χρειαζόμουν και κόλλησα τα περιθώρια του υφάσματος στην εσωτερική πλευρά του εξώφυλλου και οπισθόφυλλου του άλμπουμ. Δεν με ενδιαφέρει να είναι όμορφα κομμένα τα κομμάτια αυτά, με νοιάζει μόνο να κολλήσουν καλά. Τέλος, έκοψα τις 2 λευκές σελίδες Α4 στο μέγεθος του εξώφυλλου του άλμπουμ και το κόλλησα στις δύο εσωτερικές πλευρές του εξώφυλλου και του οπισθόφυλλου για να καλύψω τα κομμάτια υφάσματος που φαίνονταν αλλά και για να δώσω πιο όμορφο αποτέλεσμα.

Η μέσα πλευρά του άλμπουμ που κόλλησα το χαρτί Α4 φαίνεται ακριβώς όπως στην παρακάτω φωτογραφία!

Μόλις βεβαιώθηκα ότι το άλμπουμ είχε κολλήσει καλά, τοποθέτησα μέσα τις φωτογραφίες που είχα εκτυπώσει και το άλμπουμ ήταν έτοιμο για να το δώσουμε στη νονά της Έλλης μου. Περιττό να πω ότι δεν πρόλαβε καλά καλά να μπει η νονά Ντορίνα στο σπίτι μας και η Έλλη έτρεξε να της το δώσει με πολύ χαρά!

φτιάχνω αλμπουμ για τη νονά

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

 

Tips: -Εάν δεν βάλετε υαλοβάμβακα τότε προσέξτε το ύφασμα που θα επιλέξετε να καλύπτει οποιαδήποτε στάμπα υπάρχει στο εξώφυλλο του άλμπουμ για να μην φαίνεται. Για παράδειγμα εάν δεν είχα χρησιμοποιήσει υαλοβάμβακα, επειδή επέλεξα πολύ ανοιχτόχρωμο ύφασμα, θα διαγραφόταν η χρυσή γραμμή που υπάρχει πάνω στο εξώφυλλο του άλμπουμ.

-Προσοχή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδική κόλλα για ύφασμα για να μην αφήσει άσχημες γραμμές που θα ξεχωρίζουν. Εγώ την “πάτησα” αφού η κόλλα που αγόρασα δεν ήταν κατάλληλη τελικά  κι επειδή τα καταστήματα ήταν κλειστά, χρησιμοποίησα ατλακόλ κι έγινε μια χαρά η δουλειά μου!

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

16 Comments
  1. Πολύ όμορφο, ρομαντικό και καραμελένιο έτσι όπως πρέπει να είναι ένα τέτοιο αναμνηστικό δώρο! Καλά έκανε το παιδί και έτρεξε να το δώσει, ούτε εγώ θα κρατιόμουν για να είμαι ειλικρινής. Φιλάκια και καλή εβδομάδα 🙂

  2. Τα δωρακια που κανετε με τα χερακια σας ειναι πολύ πιο ομορφα απο τα ετοιμα Σωτηρία μου γιατι ειναι φτιγμενα με αγαπη.. γι υτο ειναι πολύτιμα.. το αλπουμ εγινε πολύ ομορφο.. μπραβο..
    Να εχετε εναν όμορφο και χαρουμενο Αυγουστο…καλο υπολοιπο καλοκαιρακι φιλακιαααα!

    1. Έτσι νομίζω κι εγώ Ρούλα μου, κάθε χειροποίητο δώρο κρύβει μέσα του αγάπη, κέφι και μεράκι! Σε ευχαριστώ! Πολλά φιλιάαααα

        1. Σε ευχαριστώ πολύ Ρούλα μου! Οι ευχές κάνουν πάντα καλό και είναι ευπρόσδεκτες και φυσικά και γιόρταζα! Πολλά φιλιάαααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link