Χειροτεχνία: Το χιονισμένο μας χωριό

to_hionismeno_mas_horio_mylittleworldgr
Το χιονισμένο μας χωριό είναι μια χειροτεχνία που κάναμε με πολύ κέφι με τα κορίτσια μου.  Όσο τα σχολεία είναι κλειστά, τα παιδιά έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο, άρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να παίξουμε μαζί τους και να τα απασχολήσουμε δημιουργικά. Με την Ελένη και την Έλλη περάσαμε ένα πολύ όμορφο απόγευμα φτιάχνοντας ένα χιονισμένο χωριό και βάζοντας σε αυτό όλα όσα μας αρέσουν. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει ζωγραφική, κολάζ και κοπτική. Είναι ότι πρέπει δηλαδή για παιδικά χεράκια που θέλουν να δημιουργήσουν!

Το χιονισμένο μας χωριό

Υλικά

  • λευκές κόλλες Α4 και Α3
  • μαρκαδόροι
  • ψαλίδι
  • κόλλες γκλίτερ
  • πομ πομ

Τα Αρχικά ένωσα με σελοτέιπ 3 λευκές σελίδες χαρτί Α3, ενώ στις σελίδες Α4 έκανα διάφορα σχέδια. Για την ακρίβεια σχεδίασα χιονάνθρωπους, δεντράκια, σπίτια, έλατα, ανθρωπάκια, κτλ. Αν δεν τα καταφέρνετε να τα σχεδιάσετε, μπορείτε να αναζητήσετε έτοιμα σχέδια στο διαδίκτυο. Θα γράψετε πχ colouring pages snowman και θα σας βγάλει χρωμοσελίδες με το σχέδιο αυτό. Θα τις τυπώσε και θα τις δώσετε στα παιδιά για να τις ζωγραφίσουν, κόψουν και κολλήσουν.

Τα κορίτσια μου χρωμάτισαν, έκοψαν, κόλλησαν και διασκέδασαν! Και τι δεν είχε το χιονισμένο χωριό μας! Χριστουγεννιάτικα δεντράκια ζωγραφισμένα με μαρκαδόρους και γκλίτερ. Σπιτάκια στολισμένα και χιονάνθρωπους με μεγάλες καροτένιες μύτες. Παιδάκια που έπαιζαν χιονοπόλεμο ή έκαναν σκι και έλκηθρο (οκ, να είστε επιεικείς με τα σχέδιά μου παρακαλώ)! Δεντράκια με μπάλες από πομ πομ κι άλλα σπιτάκια και ολόκληρη οικογένεια με χιονάνθρωπους!

Συμβουλή 1: Μπορείτε να κολλήσετε και κομμάτια από βαμβάκι για να δείχνει πιο χιονισμένο το χωριό σας (εμάς μας είχε τελειώσει το βαμβάκι και το προσθέσαμε άλλη μέρα).

Συμβουλή 2:  Παρόμοια χειροτεχνία μπορεί να γίνει για κάθε εποχή του χρόνου, προσαρμοσμένη βέβαια στην εκάστοτε εποχή. Για παράδειγμα, εμείς το καλοκαίρι είχαμε φτιάξει τον δικό μας βυθό!

to_hionismeno_mas_horio_mylittleworldgr

Σας εύχομαι να έχετε μία καλή και δημιουργική χρονιά!

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

oi_tesseris_epohes_heirotexnia_mylittleworldgr
40 Comments
  1. Πόσο τυχερά κι ευλογημένα είναι τα κορίτσια σου που η μαμά τους ασχολείται τόσο πολύ και τόσο σωστά μαζί τους!
    Πάντα έτσι!
    Χρόνια σας πολλά Σωτηρία μου!
    ♥♥♥

  2. Αριστέα μου κάθε φορά με σκλαβώνεις με τα καλά σου λόγια! Μακάρι να είναι όπως τα λες, γιατί πραγματικά πάντα θέλω να τους προσφέρω κάτι παραπάνω αλλά τελικά δεν προλαβαίνω! Πολλές ευχές κι από εμένα! Φιλάκιααααα

  3. Τι όμορφο χωριό!!! Να έχετε πάντα υγεία Σωτηρία μου και να έχεις πάντα τέτοιες δημιουργικές ιδέες!!! Πολλά πολλά φιλιά και καλή χρονιά!!!

  4. Χρόνια πολλά και καλή Χρόνια, Σωτηρία!!! Με υγεία, χαρές και ότι άλλο επιθυμείς!!! Πολύ δημιουργική ιδέα για τα μικρά μας και το αποτέλεσμα πανέμορφο !!! Καλή σου μέρα !!!

  5. Αυτά τα τρισδιάστατα μας αρέσουν κι εμάς!!! Μια ζωγραφιά δεν είναι ποτέ επίπεδη στο σπίτι μας!!! Καλή χρονιά Σωτηρία μου με πολλές κατασκευές και ευτυχισμένες στιγμές με τα κορίτσια σου!!!

  6. Τι ωραία που τα περάσατε! Με τέτοιο καμβά πως να μην ενθουσιαστούν τα ζουζούνια!
    Καλή χρονιά να έχετε Σωτηρία εσύ και η οικογένειά σου! Με υγεία, πολλά χαμόγελα και τόσο γλυκές οικογενειακές στιγμές όπως αυτή!

  7. Καλή χρονιά Σωτηρία, τα σχέδια σου δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα έτοιμα εκτυπωμένα. Πολύ όμορφη ιδέα, περιμένουμε και άλλες μές το 2016!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link