Βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής: πως φτιάχνονται

vrosima_xromata_zografikis_messy_play_mylittleworldgr

Τα βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής τα φτιάχνω από όταν οι κόρες μου ήταν μικρούλες. Τότε που φοβόμουνα μήπως βάλουν κάτι στο στόμα τους και ήμουν ακριβώς από πάνω τους! Ένας ακόμα λόγος που τα έφτιαχνα είναι γιατί ήθελα να χρησιμοποιούν όσο πιο ακίνδυνα υλικά γινόταν. Επιπλέον φτιάχνονται από υλικά που έχουμε ήδη σπίτι μας και είναι σαφώς πιο οικονομικά!

Τα βρώσιμα χρώματα ακόμα τα φτιάχνω, μαζί με τα κορίτσια μου πλέον. Έχουν διαφορετική υφή από τα χρώματα του εμπορίου και μάλλον γι αυτό αρέσουν ακόμα στις κόρες μου. Το διαφορετικό πάντα τραβάει το μάτι και τα παιδιά θέλουν να το δοκιμάσουν, ενώ το συνηθισμένο είναι μάλλον βαρετό. Πάμε λοιπόν να σας δείξω τη συνταγή που ακολουθώ. Ή όπως λένε οι κόρες μου πάμε να μαγειρέψουμε χρώματα!

Βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής: Υλικά

-1 φλιτζάνι αλάτι ψιλό

-1 φλιτζάνι αλεύρι

-1 φλιτζάνι νερό

-Χρώματα ζαχαροπλαστικής

-Μπουκάλι φύλαξης

Για να φτιάξουμε βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής χρησιμοποιούμε τα πρώτα 3 υλικά σε αναλογία 1:1:1. Δηλαδή σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 φλιτζάνι αλάτι ψιλό, 1 φλιτζάνι αλεύρι κι 1 φλιτζάνι νερό και τα ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά. Προσθέτουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Εγώ ρίχνω όλα τα υλικά στο multi και ανακατεύονται γρήγορα κι εύκολα. Μετά ρίχνω το κάθε χρώμα σε δικό του μπουκάλι φύλαξης που κλείνει και είναι έτοιμα για να ζωγραφίσουμε.

Συνήθως φτιάχνουμε βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής σε κόκκινο, κίτρινο, μπλε και πράσινο. Δηλαδή στα βασικά χρώματα που βρίσκουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Κατά καιρούς όμως πειραματιζόμαστε με τα κορίτσια μου και προσθέτουμε δύο χρώματα ζαχαροπλαστικής προκειμένου να βγει ένα νέο χρώμα. Για παράδειγμα στο κόκκινο χρώμα προσθέτουμε κίτρινο χρώμα για να φτιάξουμε πορτοκαλί χρώμα.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Βρώσιμα χρώματα: Συμβουλές

-Τα βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής είναι ιδανικά για μικρά παιδιά που βάζουν στο στόμα τους τα πάντα. Αλλά και για μεγάλα παιδιά είναι πολύ ωραία μιας και τους προσφέρουν τη χαρά της δημιουργίας και του διαφορετικού.

-Η υφή των βρώσιμων χρωμάτων ζωγραφικής είναι λίγο διαφορετική από τα έτοιμα χρώματα. Συγκεκριμένα, τα βρώσιμα χρώματα έχουν κόκκους από το αλεύρι κι αυτό αρέσει πολύ στα δικά μου παιδιά. Μάλιστα στο τέλος της ζωγραφικής πασαλείβουν τα χέρια τους με τα βρώσιμα χρώματα και γίνεται ένας χαμούλης!

-Το χρώμα ζαχαροπλαστικής γενικά, ξεπλένεται εντελώς από το δέρμα μετά από 2-3 πλυσίματα.

-Αν θέλουμε τα βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής πιο πηχτά, βάζουμε λιγότερο νερό κι ανακατεύουμε. Αν θέλουμε τα χρώματά μας πιο αραιά προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα κι ανακατεύουμε.

-Όσο περισσότερο χρώμα ζαχαροπλαστικής προσθέσουμε, τόσο πιο έντονο θα είναι το χρώμα μας. Αν προσθέσουμε λιγότερο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το χρώμα μας θα είναι πιο απαλό.

-Μπορούμε να φυλάξουμε τα βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής για να τα χρησιμοποιήσουμε αρκετές φορές. Αρκεί να τα κλείσουμε καλά σε μπουκάλι και να το ανακινήσουμε πριν την επόμενη χρήση του.

Θα χαρώ να μάθω πόσο άρεσαν τα βρώσιμα χρώματα στα παιδιά σας και να δω τις δικές σας φωτογραφίες!

Καλή ζωγραφική!

Δείτε παρακάτω κι άλλες δημιουργικές ιδέες με χρώμα ζαχαροπλαστικής, αλεύρι, νερό, κτλ που τα δικά μου παιδιά ξετρελαίνονται!

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Σπιτική πλαστελίνη – Η πιο εύκολη συνταγή

plastelini_spitiki_mylittleworldgr

-Ζωγραφίζουμε με πλαστελίνη

zografizoume_me_plastelini_mylittleworldgr

-Φτιάχνουμε πλαστελίνη με σαπούνι και καλαμποκάλευρο

plastelini_spitiki_mylittleworldgr

-Παίζουμε με το αλάτι και τα χρώματα του ουράνιου τόξου

grafo_me_alati_ouranio_toxo_messy_play_mylittleworldgr

-Πείραμα για παιδιά με σόδα, ξύδι και χρώμα ζαχαροπλαστικής

peirama_gia_paidia_me_soda_xudi_mylittlewordgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

6 Comments
    1. Τα χρώματα τα φτιάχνετε εσείς με τα υλικά που αναγράφονται στο άρθρο, χρησιμοποιώντας χρώματα ζαχαροπλαστικής που μπορείτε να τα αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link