Φτιάχνουμε πλαστελίνη από σαπούνι και καλαμποκάλευρο

plastelini_spitiki_mylittleworldgr

Ερώτηση: Τι κάνετε ένα απόγευμα που τα καμάρια σας είναι (ας το πω κομψά) ατίθασα, φωνάζουν και τρέχουν πέρα δώθε? Απάντηση: Τα απασχολείτε δημιουργικά με υλικά που έχετε στο σπίτι!

Σίγουρα θα ενθουσιαστούν πολύ αν τους πείτε ότι μπορούν να φτιάξουν πλαστελίνη από υγρό σαπούνι και αλεύρι!

Παίρνουμε, λοιπόν, υγρό παιδικό σαπούνι ή αλλιώς παιδικό αφρόλουτρο και καλαμποκάλευρο και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ και ζυμώνουμε ώσπου να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.

%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%b1%cf%87%ce%bd%cf%89-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b7

Η δραστηριότητα αυτή έχει πολλά θετικά:

    1. αν βάλουμε περισσότερο αλεύρι θα γίνει πλαστελίνη, ενώ αν βάλουμε περισσότερο σαπούνι θα γίνει μια κολλώδης γλίτσα (αρέσει ιδιαίτερα στα αγόρια)
    1. μυρίζει υπέροχα χάρει στο σαπούνι
    1. ξεπλένεται πανεύκολα αφού έχει παιδικό σαπούνι
    1. το καλαμποκάλευρο έχει ιδανική υφή και χρώμα, γίνεται όμως και με οποιοδήποτε αλεύρι
  1. μπορούμε να προσθέσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής για να δώσουμε το χρώμα που θέλουμε (εμείς βάλαμε κίτρινο)

%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9

%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%ce%b3%ce%bb%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%b1

Και το παιχνίδι ξεκίνησε! Τα μικρά χεράκια ζυμώνουν, κάνουν σχήματα με κουπ πατ, φτιάχνουν σχέδια, πλάθουν! Και κάπου εδώ προσθέσαμε περισσότερο σαπούνι και η πλαστελίνη μας έγινε γλίτσα! Τα μεγάλα χεράκια (τα δικά μου) μπήκαν κι αυτά στο παιχνίδι και οι φωτογραφίες σταμάτησαν (εμ πως θα έπιανα τη μηχανή με τη γλίτσα στο χέρι???).

Συμβουλή: η πλαστελίνη αυτή κρατάει για αρκετές ημέρες εφόσον τη διατηρήσετε σε πλαστικό σακουλάκι που θα κλείσετε καλά. Αν θέλετε να κρατήσει ακόμα περισσότερο, προσθέστε στο αλεύρι και ένα φλιτζάνι αλάτι ψιλό (που λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό).

Καλό παιχνίδι…

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης

-Ζωγραφίζουμε με πλαστελίνη

-Φτιάχνουμε την πιο εύκολη σπιτική πλαστελίνη

-Πείραμα για παιδιά με σόδα, ξύδι και χρώμα ζαχαροπλαστικής

-Ζωγραφίζουμε με αφρό ξυρίσματος

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives