Ζωγραφίζουμε με αφρό ξυρίσματος

Ζωγραφίζουμε_με_αφρό_ξυρίσματος_mylittleworldgr

Ζωγραφίζουμε με αφρό ξυρίσματος με τα κορίτσια μου και πραγματικά το απολαμβάνουμε! Είναι μία από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες που ανήκει στην κατηγορία sensory play και το παίζουμε με τα παιδιά μου από όταν ήταν πολύ μικρούλες! Ναι, συμμετέχω κι εγώ στη χειροτεχνία αυτή και απολαμβάνω παιχνίδι με τα παιδιά μου! Πάμε να σας δείξω πως ακριβώς παίζεται το παιχνίδι αυτό που με λίγα υλικά μπορεί να δώσει πολύ χαρά κι ευχαρίστηση στα παιδιά!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ζωγραφίζουμε με αφρό ξυρίσματος: Υλικά

-Ταψάκι αλουμινίου ή οποιοδήποτε μπολ

-Αφρός ξυρίσματος του μπαμπά

-Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε)

-Μερικές μπατονέτες

1.Αρχικά γεμίσαμε με αφρό ξυρίσματος τα ταψάκια και ρίξαμε σταγόνες από τα χρώματα ζαχαροπλαστικής πάνω στον αφρό.

2.Μετά τα κορίτσια με τις μπατονέτες ανά χείρας άρχισαν να κάνουν εντυπωσιακά σχέδια με τα χρώματα και τον αφρό!

PicMonkey Collage c

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες τα σχέδια είναι πολύ εντυπωσιακά και οι μικρές μου είχαν μείνει με ανοιχτό το στόμα!!!

PicMonkey Collage d

Τα κορίτσια έπαιξαν πολύ ώρα ανακατεύοντας τα χρώματα και τον αφρό και πραγματικά είχαν ενθουσιαστεί!

Ζωγραφίζουμε_με_αφρό_ξυρίσματος_mylittleworldgr

3.Στο σημείο αυτό μπορείτε να σταματήσετε ή να συνεχίσετε ένα βήμα παρακάτω, όπως κάναμε εμείς. Πήραμε από ένα χαρτόνι λευκό και το βάλαμε μέσα στο κάθε ταψάκι, προσεκτικά το σηκώσαμε και τότε τα χρώματα με τον αφρό είχαν αποτυπωθεί πάνω στο χαρτόνι (μαγικό!!!).

PicMonkey Collage b

================================================================

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

================================================================

Αφού αφαίρεσα με έναν χάρακα τα υπολείμματα του αφρού ξυρίσματος από τα χαρτόνια, όταν στέγνωσαν, πήραμε τα παρακάτω “αριστουργήματα” της Ελένης και της Έλλης!

Αφού στέγνωσαν καλά τα χαρτόνια τα κορίτσια μου ήταν πολύ ευχαριστημένα με “τα έργα τέχνης” τους και τα έβαλαν στο δωμάτιό τους.

Μα δεν είναι πολύ όμορφα;

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής: πώς φτιάχνονται

βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής messy play

Messy play ideas: 14 ιδέες δημιουργικής απασχόλησης

messy play ideas

Σπιτική πλαστελίνη: Η πιο εύκολη συνταγή

σπιτική_πλαστελίνη

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

22 Comments
  1. Είναι μια δραστηριότητα που έχουμε κάνει πολλές φορές και πραγματικά πάντα γελάμε πολύ! ιδίως όταν τα παιδιά ψάχνουν να ονοματίσουν κάπως τα σχέδια που αποτυπώνονται! Είμαι σίγουρη ότι περάσατε υπέροχα!
    Συγχαρητήρια για την αλλαγή Σωτηρία μου! Είναι φανταστικό! Φωτίζεται η οθόνη σου και μόνο που ανοίγεις το μπλογκ!

  2. Πατρινια και εσύ Σωτηρια μου, δεν το ήξερα!!! Υπέροχο το ανανεωμένο σου σπιτάκι εύχομαι να φιλοξενήσει πολλές ακόμα στιγμές από τον μικροκοσμο σας!!! Το παιχνίδιε τον αφρό τέλειο, μπαίνει στα υπόψιν!! Φιλιά πολλά

  3. Να ευχηθώ κι από εδώ καλορίζικο!!! Είναι μοντέρνο έτσι όπως απαιτεί σήμερα να είναι τα blogs. Η ζωγραφική με αφρό δεν είναι μόνο για μικρά παιδιά αλλά και για μεγάλα!!! Μετά την πρώτη μου αποτυχημένη προσπάθεια σε καμβά επιχείρησα και έκανα τα καπέλα των φωτιστικών στην κρεβατοκάμαρα μου και βγήκαν σουπερρρρρ! Εφάρμοσε το και σε ύφασμα… πετυχαίνει και έχει ωραίο αποτέλεσμα. Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    1. Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου! Σε ύφασμα δεν το είχα σκεφτεί, αλλα αφού μου το λες κι επειδή εμπιστεύομαι το γούστο σου εννοείται ότι θα το δοκιμάσω! Πολλά φιλιααα και καλή εβδομάδα!

  4. Το νέο site Σωτηρία είναι τέλειο: κομψό και απλό. Όπως πρέπει!!!! Και λειτουργικό 😉
    Για την ζωγραφική με αφρό ξυρίσματος, τι να πω, εντυπωσιάστηκα. Ούτε που το φανταζόμουν και φαίνεται τόσο διασκεδαστικό για τα παιδάκια!!!

    1. Σε ευχαριστώ πολύ Άρη! Όσο για τη ζωγραφική με αφρό ξυρίσματος ειναι πολύ διασκεδαστική ακόμα και τα μεγάλα παιδιά (χιχιχι)! Πολλά φιλιααααα

  5. Τέλειο το site Σωτηρία!!Πολύ όμορφο και φωτεινό!!!Καλορίζικο!!Όσο για τη χειροτεχνία,πραγματικά εντυπωσιακό το αποτέλεσμα…Θα δοκιμαστεί!!!Φιλιάααα

    1. Σε ευχαριστώ πολύ Φαιη μου! Τα κορίτσια ενθουσιαστηκαν πολυ με τον αφρό! Στο τέλος πασαληφθηκαν κιόλας και μετά πήγαν κατευθείαν για μπανακι! Πολλά φιλιααα

    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρίνα μου! Ειναι ωραία καλοκαιρινή κυρίως δραστηριότητα που είμαι σίγουρη ότι θα ευχαριστηθείτε! Πολλά φιλιαααα

      1. Παίξαμε και μεις σήμερα κατακριβειαν εγωπ επαιξα!!! Ούτε καταδέχτηκε να λερώσει τα χέρια του! Η ζωγραφιά μου όμως είναι τέλεια!

        1. Χαχαχα, πάντως ειναι καλο που σε βλέπει να καταπιάνεσαι και να λερώνεσαι γιατί γενικώς τα παιδιά μιμούνται! Κι εγώ είχα παίξει μαζί τους και το είχα ευχαριστηθεί οδό δε φαντάζεσαι! Πολλά φιλιααα

  6. Με γεια το καινουργιο σου σάιτ Σωτηρία μου . απλο και ομορφο.. φωτεινο.. οπως τα χαμογελα των κοριτσιων σου οταν κανατε τα καλητεχνικα σας με το αφρό…. μα με αφρό; εμεινα αφωνη τι ωραια σχήματα που γινονται.. σιγορα θα διασκεδσαν τα κορτισα.. να περνατε παντα καλα …καλο να έχετε ενα ομορφα μηνα φιλακιααααα σε όλες σας…
    Υ.γ. με δυσκολεψε λιγο στο σχόλιο εγραψα και αλλο και χαθηκε.. ελπίζω να τα καταφερω τωρα..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link