Πως να φτιάξεις υφασμάτινα μονογράμματα για λαμπάδες

Έχω τρεις βαφτιστήρες, τρία υπέροχα κοριτσάκια που πολύ τα αγαπάω και θέλω να τα βλέπω χαρούμενα! Κάθε φορά που τους δίνω ένα δώρο πραγματικά η χαρά στα μάτια τους είναι η δική μου αποζημίωση. Φέτος όμως αποφάσισα οι πασχαλινές τους λαμπάδες να μην είναι ένα κουτί με παιχνίδια που περιέχει και μία λαμπάδα μέσα αλλά να είναι χειροποίητες.  Άλλωστε το νόημα της πασχαλινής λαμπάδας είναι άλλο. Συμβολίζει το νέο φως του Χριστού από τον θάνατο στην Ανάσταση και ταυτόχρονα τον ήλιο της Άνοιξης κι αυτό θα πρέπει να το μεταφέρουμε και στα παιδιά μας.

Έτσι, σκέφτηκα να τους φτιάξω κάτι πιο προσωποποιημένο που θα στολίζει το δωμάτιό τους για πολύ καιρό και κάθε φορά που θα το κοιτάζουν θα σκέφτονται ότι “η νονά το έφτιαξε αυτό ειδικά για εμένα”. Τι άλλο λοιπόν από υφασμάτινο μαξιλαράκι με το μονόγραμμά τους!

Πήρα χαρούμενα υφάσματα (μου αρέσουν πολύ τα αστεράκια), τύπωσα το μονόγραμμά τους σε χαρτί και το έκοψα για πατρόν, το καρφίτσωσα πάνω στο κάθε ύφασμα και έκοψα γύρω γύρω με ψαλίδι ζικ ζακ.

Έβαλα και μία κορδελίτσα για να μπορούν να τα κρεμάσουν και μετά έραψα στη μηχανή μου (εναλλακτικά τα ράβετε στο χέρι) τα μονογράμματα με ίδια κλωστή. Άφησα μία πλευρά χωρίς ραφή για να γεμίσω το μαξιλαράκι με υαλοβάμβακα (ή υλικό γεμίσματος μαξιλαριών) και έτοιμο το μονόγραμμα της καθεμιάς τους!

Αγόρασα κεριά και στόλισα τις λαμπάδες μας με αρκετές κορδέλες σε ταιριαστά χρώματα! Τις κορδέλες τις έδεσα πάνω στο μονόγραμμα για να μείνουν ως διακοσμητικές ακόμα κι όταν το ξεκρεμάσουν από την λαμπάδα. Εύχομαι να τους αρέσουν και να αγαπήσουν τα μαξιλαράκια με το μονόγραμμά τους όσο κι εγώ γιατί πραγματικά τα έφτιαξα με πολύ χαρά και μεράκι!

Κι επειδή άρεσαν σε πολλές φίλες ετοίμασα και άλλα μαξιλαράκια -μονογράμμα για τα παιδάκια τους που ελπίζω να τους αρέσουν πολύ!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

8 Comments
  1. Σωτηρία μου τι όμορφες λαμπάδες που έφτιαξες! Πέρυσι είχα φτιάξει κι εγώ με παρόμοιο τρόπο μια καρδούλα και λέω φέτος να δοκιμάσω τα αρχικά που μας προτείνεις!! Και οι κορδέλες υπέροχες!!

    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Οι κορδέλες προσθέτουν πολύ στο ωραίο αποτέλεσμα! Είμαι σίγουρη ότι θα τις κάνεις μοναδικές! Θα χαρώ να δω και φωτογραφίες! Πολλά φιλιάαα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link