Πως θα διακοσμήσω το παιδικό παλτό χωρίς ραπτομηχανή

διακοσμώ_παιδικό_παλτό_με_τσόχινο_αρκουδάκι

Αγαπώ να “πειράζω” τα ρούχα τα δικά μου αλλά και των παιδιών μου. Μου αρέσει να προσθέτω μικρές “πινελιές” που τα κάνουν ξεχωριστά, μοναδικά και παιχνιδιάρικα! Έχω προσέξει ότι τα παιδικά ρούχα τείνουν να θυμίζουν ολοένα και περισσότερο τα ρούχα των μεγάλων κοριτσιών/γυναικών (ναι καλέ, άνετα θα φορούσα αρκετά από αυτά που πωλούνται στα παιδικά καταστήματα). Εγώ όμως θέλω τα κορίτσια μου να φορούν ρούχα που απευθύνονται σε παιδιά και είναι αμιγώς παιδικά, δεν μου αρέσει να θυμίζουν αυτό που λέμε “μικρομέγαλα”, άλλωστε σε λίγα χρόνια θα τα αποχωριστούν για τα καλά και ανεπιστρεπτί! Έτσι, όταν τα παιδικά ρούχα δεν είναι όσο χαριτωμένα θα ήθελα, τότε κάνω τις μικρές μου “επεμβάσεις”, τσαχπινιές θα τις έλεγα καλύτερα και γίνονται όπως ακριβώς τα φανταζόμουν και φυσικά αρέσουν πολύ στα κορίτσια μου! Αυτό συνέβη και με το παλτό της Ελένης μου που το αγοράσαμε σε χρώμα γκρι αλλά από την αρχή μου φάνηκε πολύ σκέτο και λιτό, σαν κάτι να του έλειπε! Μα φυσικά του έλειπε μια τσαχπινιά στην πλάτη για να γίνει χαριτωμένο και παιδικό (αλλιώς θα ήταν ολόιδιο με το δικό μου που είναι κι αυτό σε γκρι χρώμα)!

Μαζί με την Ελένη μου διαλέξαμε το σχέδιο που θα διακοσμούσε το παλτό της και θα το έκανε ξεχωριστό. Από τα σχέδια που της πρότεινα, επέλεξε ένα λευκό τσόχινο αρκουδάκι που θα το έραβα με τυρκουάζ κλωστή κεντήματος και θα έβαζα για μύτη ένα μοβ πομ πομ και για μάτια δύο μοβ κουμπάκια! Πανευκολάκι έτσι? Είναι πραγματικά πολύ εύκολο και παρακάτω θα σας γράψω ακριβώς τα υλικά που χρειάστηκα και τη διαδικασία που ακολούθησα.

Πώς θα διακοσμήσω το παιδικό παλτό χωρίς ραπτομηχανή

Υλικά

-1 λευκό κομμάτι τσόχας

-βελόνα και κλωστή κεντήματος σε χρώμα τυρκουάζ και μοβ

-2 μοβ κουμπάκια για ματάκια

-1 μοβ πομ πομ για μύτη

-1 χρωμοσελίδα με σχέδιο αρκουδάκι (εγώ επέλεξα αυτό)

-βελόνα, ψαλίδι, καρφίτσες

Αρχικά τύπωσα από το διαδίκτυο μία χρωμοσελίδα με ένα αρκουδάκι για να το χρησιμοποιήσω ως πατρόν. Έκοψα το λευκό κομμάτι φετρίνας ακολουθώντας το πατρόν μου και το αρκουδάκι σχηματίστηκε. Μετά το έπιασα με καρφίτσες στην πλάτη του παλτό, στο σημείο που θεώρησα ότι θα δείχνει όμορφο κι άρχισα να ράβω με το χέρι ακολουθώντας τη βελονιά που ονομάζεται blanket stitch (δείτε εδώ tutorial για το πως ακριβώς θα την κάνετε). Αφού έραψα γύρω γύρω το αρκουδάκι πάνω στο παλτό συνέχισα ράβοντας τα δύο κουμπιά για μάτια και το πομ πομ για μύτη. Τέλος έκανα μερικές βελονιές με μοβ κλωστή κεντήματος για χαμογελαστό στόμα και το χαρούμενο και μοναδικό αρκουδάκι μας ήταν έτοιμο!

Μου φαίνεται πολύ γλυκούτσικο, εσάς?

ράψιμο χωρίς ραπτομηχανή

Η Ελένη πάντως καμαρώνει πολύ για την πολική αρκούδα της (όπως λέει).

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

-Diy: “Ντύνω” το ημερολόγιό μου με ύφασμα 

-Τι κάνεις όταν σκιστεί η αγαπημένη μπλούζα του παιδιού σου και δεν φτιάχνεται?

-Μάκρεμα φούστας ή φορέματος εύκολα και οικονομικά

-Μετάτρεψε ένα απλό φόρεμα σε navy chic dress

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

10 Comments
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελπίδα μου! Μου αρέσει να χαίρονται τα παιδιά κάθε πτυχή της ηλικίας τους (ρούχα, παιχνίδια, βόλτες,κ.α.), άλλωστε πολύ σύντομα θα φύγουν από το στάδιο αυτό και θα φορούν ρούχα για ενήλικες ακόμα κι αν είναι 15 ή 25 χρονών!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link