Μπάρες δημητριακών χειροποίητες προσπαθώ εδώ και καιρό να φτιάξω μόνη μου και να αρέσει σε όλη την οικογένεια. Όμως πότε δεν άρεσαν στην Ελένη και στην Έλλη (γιατί είχαν πολλά σπόρια όπως μου είπαν, ξέρετε λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορο, goji berry, κτλ), πότε είχαν πολλά υλικά, πότε δεν άρεσαν στον σύζυγο! Τέλος πάντων δεν μπορούσα να βρω μια συνταγή υγιεινή, εύκολη, και γρήγορη που να ικανοποιεί όλα τα γούστα της οικογένειας και να μην απαιτεί πολύ κόπο!
Μετά από πολλές δοκιμές, άλλοτε αποτυχημένες κι άλλοτε επιτυχημένες (κατ΄εμέ πάντα επιτυχημένες αφού μου αρέσουν όλα τα σπόρια που λένε τα κορίτσια μου) κατέληξα στην παρακάτω συνταγή. Δηλαδή σε μια συνταγή που είναι υγιεινή, εύκολη κι όπως μου είπαν τα κορίτσια μου και ο hubby “μμμ νόστιμη, μμμ πεντανόστιμη, μμμ θέλω κι άλλη”!
Μπάρες δημητριακών χειροποίητες: Υλικά
-260 γρ. νιφάδες βρώμης
-80 γρ. σταφίδες
-120 γρ. βούτυρο
-80 γρ νιφάδες κουβερτούρας
-4 κουταλιές μέλι
-1/2 κουταλάκι κανέλα
Σε ένα μπολ αναμειγνύω τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τις νιφάδες κουβερτούρας. Σε μία κατσαρόλα βάζω το βούτυρο με το μέλι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτω το μείγμα μέλι-βούτυρο στο αρχικό μπολ και ανακατεύω καλά.
Σε ένα ταψάκι μικρό (χρησιμοποίησα ένα ταψάκι με διάσταση 20χ20 εκ.) στρώνω αντικολλητικό χαρτί και ρίχνω το μείγμα μέσα. Πιέζω καλά με ένα κουτάλι για να στρωθεί ομοιόμορφα στο ταψί και ψήνω στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά, στους 180 βαθμούς στην επιλογή του φούρνου “ψήσιμο πάνω/κάτω”. Βγάζω το ταψάκι από τον φούρνο το αφήνω να κρυώσει καλά και μετά το βάζω στο ψυγείο. Αφού παγώσει κόβω τις μπάρες σε μικρά τετράγωνα.
Βάζω όλα τα κομμάτια σε ένα γυάλινο μπολ καπάκι και διατηρω στο ψυγείο 5-6 μέρες (αποκλείεται να μείνουν τόσες ημέρες, θα φαγωθούν άμεσα, σας το υπογράφω)!
Μας άρεσαν τόσο πολύ οι συγκεκριμένες μπάρες που τις φάγαμε αμέσως! Νομίζω ότι θα τις φτιάχνω συχνά και ως κολατσιό για το σχολείο αφού είναι και χορταστικές!
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
——————————————————————————————————————–
Tip: Μην αφήσετε τις μπάρες πολλή ώρα εκτός ψυγείου τους ζεστούς μήνες, γιατί θα μαλακώσουν και θα τρίβονται. Μπορείτε να τις καταναλώσετε απευθείας από το ψυγείο ή αφού τις έχετε αφήσει για λίγη ώρα εκτός τις δροσερές ημέρες.
Σας φιλώ..
Δείτε επίσης
- Κριτσίνια με λαχανικά για μικρά και μεγάλα παιδιά
- Μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλα
- Χειροποίητη σοκολάτα
- Κέικ μπανάνας με καρύδα και σοκολάτα
These look so delicious!! I’m always looking for healthy recipes!! Thank you for sharing!! Have a great weekend!! Big hugs 🙂
Lisa
>A Mermaid’s Crafts
Θα τις φτιάξω σίγουρα..μου αρέσει πολύ η βρώμη και το γεγονός ότι δεν έχει ζάχαρη αλλά μέλι τις κάνει ιδανικό πρωινό ή κολατσιό για τα παιδιά…και όχι μόνο…Είμαι σίγουρη ότι θα μας αρέσουν οικογενειακώς!!!!!!Φιλάκια!
Νομίζω κι εγώ ότι θα σας αρέσουν Φαίη μου! Όταν τις δοκιμάσεις θα χαρώ να μου πεις! Πολλά φιλιάαα
Έχω ακριβώς το ίδιο θέμα με τις μπάρες! Έχω δοκιμάσει ενα σωτο συνταγές και καταλήγω να τις τρώω μονη μου γιατι δεν αρέσουν στους υπόλοιπους. Θα δοκιμάσω και τη δίκη σου συνταγη κι ελπίζω αυτή τη φορα να αρέσει. Fingers crossed!!
Χα χα, εύχομαι να είναι η συνταγή που αρέσει σε όλους σας! Θα χαρώ να μου πεις! Σε ευχαριστώ! Φιλιάαα
Να ρωτησω κατι; στους ποσους βαθμους ψηνουμε τις μπαρες αυτες;
Τις έψησα στους 180 βαθμούς στην επιλογή του φούρνου μου “ψήσιμο πάνω κάτω”. Σε ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση, το διορθώνω και στο κείμενο.
Φαίνονται υπέροχες, Σωτηρία μου. Θα τις δοκιμάσω!!! Πολλά φιλιά, φίλη μου.
Είναι φοβερές! Σε ευχαριστώ πολύ! Φιλιά πολλά!
Μιαμ μιαμ μιαμ…. φαίνονται τόσο ωραία!
Και που να τις δοκιμάσεις! Να σου στείλω μερικά κομμάτια? Σε ευχαριστώ! Φιλιάαα
Ωωω…. αποθηκεύονται για άμεση αξιοποίηση!!! Σε έχω ξαναεμπιστευτει στα εύκολα και γρήγορα και νόστιμα και δε με έχεις απογοητεύσει πότε!
Σε γλυκοφιλω και εύχομαι μια σούπερ νέα σχολική χρονιά ???
Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου. Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει! Καλή σχολική χρονιά να έχουμε! Τα φιλιά μου!
Εγώ έτσι κι αλλιώς τις τρώω όλες… και με σπόρια και χωρίς σπόρια! 🙂 Η προσθήκη σοκολάτας σαν ιδέα μου άρεσε πολύ και σίγουρα θα την δομικάσω… είμαι σοκολατολάτρης βλέπεις χαχαχχαχαχα Καλή εβδομάδα Σωτηρία μου κι ευχαριστούμε για την συνταγή!
Η λατρεία της σοκολάτας είναι οικογενειακή μας υπόθεση γι΄αυτό και μπαίνει σχεδόν παντού! Πραγματικά δυσκολεύτηκα να φτιάξω μία μπάρα δημητριακών με “αποδεκτή” γεύση από όλα τα μέλη της οικογένειας και νομίζω ότι αυτή είναι η ιδανική! Δοκίμασέ τη και θα με θυμηθείς! Φιλιάαα
Που να βρεις και εσύ άκρη με τα γευστικά γούστα όλων αλλά μια χαρά τα κατάφερες! Ότι πρέπει για να ξεκινήσει γλυκά και υγιεινά το σχολείο για της κορούλες σου!
Ευτυχώς με αυτές τις μπάρες νομίζω ότι βρήκα άκρη! Τα φιλιά μου Κατερίνα μου!
Γευστικότατες και άκρως υγιεινες!
Σε ευχαριστώ Ζήνα μου και συμφωνώ μαζί σου! Φιλιάαα
Μιαμ μιαμ!
Έχω φτιάξει αυτή την συνταγή και είναι υπέροχη!!! Φιλιάαααα!
Τέλεια! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Φιλιάαα