Μπάρες δημητριακών χειροποίητες με βρώμη, σοκολάτα και σταφίδες

Είναι καιρός που προσπαθώ να φτιάξω μόνη μου σπιτικές μπάρες δημητριακών για όλη την οικογένεια αλλά όσες συνταγές και να έχω δοκιμάσει πότε δεν άρεσαν στην Ελένη και στην Έλλη (γιατί είχαν πολλά σπόρια όπως μου είπαν, ξέρετε λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορο, goji berry, κτλ), πότε είχαν πολλά υλικά, πότε δεν άρεσαν στον Mr D και τέλος πάντων δεν μπορούσα να βρω μια συνταγή υγιεινή, εύκολη, και γρήγορη που να ικανοποιεί όλα τα γούστα της οικογένειας και να μην απαιτεί πολύ κόπο!

Μετά από πολλές δοκιμές για να φτιάξω τις «ιδανικές» μπάρες δημητριακών, άλλοτε αποτυχημένες κι άλλοτε επιτυχημένες (κατ΄εμέ πάντα επιτυχημένες αφού μου αρέσουν όλα τα σπόρια που λένε τα κορίτσια μου) κατέληξα στον παρακάτω συνδυασμό υλικών, δηλαδή σε μια συνταγή που είναι υγιεινή, εύκολη κι όπως μου είπαν τα κορίτσια μου και ο Mr.D «μμμ νόστιμη, μμμ πεντανόστιμη, μμμ θέλω κι άλλη»!

Πάμε να δούμε τι υλικά χρησιμοποίησα!

260 γρ. νιφάδες βρώμης

80 γρ. σταφίδες

120 γρ. βούτυρο

80 γρ νιφάδες κουβερτούρας

4 κουταλιές μέλι

1/2 κουταλάκι κανέλα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τις νιφάδες κουβερτούρας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το μέλι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτω το μείγμα μέλι-βούτυρο στο αρχικό μπολ και ανακατεύω καλά. Σε ένα ταψάκι μικρό (εγώ χρησιμοποίησα ένα ταψάκι με διάσταση 20χ20 εκ.) στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Πατάμε καλά με ένα κουτάλι για να στρωθεί ομοιόμορφα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά, στους 180 βαθμούς στην επιλογή του φούρνου «ψήσιμο πάνω/κάτω». Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το βάζουμε στο ψυγείο. Αφού παγώσει κόβουμε τις σε μικρά τετράγωνα ή σε ότι μέγεθος θέλουμε.

Βάζουμε όλα τα κομμάτια σε ένα γυάλινο μπολ καπάκι και διατηρούμε στο ψυγείο 5-6 μέρες (αποκλείεται να μείνουν τόσες ημέρες, θα φαγωθούν άμεσα, σας το υπογράφω)!

Μας άρεσαν τόσο πολύ οι συγκεκριμένες μπάρες που τις φάγαμε αμέσως! Νομίζω ότι θα τις φτιάχνω συχνά και ως κολατσιό για το σχολείο αφού θεωρώ ότι είναι υγιεινές και χορταστικές!

Tip: Μην αφήσετε τις μπάρες πολλή ώρα εκτός ψυγείου όσο ακόμα έχει ζέστη γιατί θα μαλακώσουν και θα τρίβονται, μπορείτε να τις καταναλώσετε απευθείας από το ψυγείο ή αφού τις έχετε αφήσει για λίγη ώρα εκτός τις δροσερές ημέρες.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

 

Δείτε επίσης

 
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης (8 ετών) και της Έλλης (5,5 ετών) και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

21 Σχόλια
  1. Θα τις φτιάξω σίγουρα..μου αρέσει πολύ η βρώμη και το γεγονός ότι δεν έχει ζάχαρη αλλά μέλι τις κάνει ιδανικό πρωινό ή κολατσιό για τα παιδιά…και όχι μόνο…Είμαι σίγουρη ότι θα μας αρέσουν οικογενειακώς!!!!!!Φιλάκια!

  2. Έχω ακριβώς το ίδιο θέμα με τις μπάρες! Έχω δοκιμάσει ενα σωτο συνταγές και καταλήγω να τις τρώω μονη μου γιατι δεν αρέσουν στους υπόλοιπους. Θα δοκιμάσω και τη δίκη σου συνταγη κι ελπίζω αυτή τη φορα να αρέσει. Fingers crossed!!

    1. Τις έψησα στους 180 βαθμούς στην επιλογή του φούρνου μου «ψήσιμο πάνω κάτω». Σε ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση, το διορθώνω και στο κείμενο.

  3. Ωωω…. αποθηκεύονται για άμεση αξιοποίηση!!! Σε έχω ξαναεμπιστευτει στα εύκολα και γρήγορα και νόστιμα και δε με έχεις απογοητεύσει πότε!
    Σε γλυκοφιλω και εύχομαι μια σούπερ νέα σχολική χρονιά ???

  4. Εγώ έτσι κι αλλιώς τις τρώω όλες… και με σπόρια και χωρίς σπόρια! 🙂 Η προσθήκη σοκολάτας σαν ιδέα μου άρεσε πολύ και σίγουρα θα την δομικάσω… είμαι σοκολατολάτρης βλέπεις χαχαχχαχαχα Καλή εβδομάδα Σωτηρία μου κι ευχαριστούμε για την συνταγή!

    1. Η λατρεία της σοκολάτας είναι οικογενειακή μας υπόθεση γι΄αυτό και μπαίνει σχεδόν παντού! Πραγματικά δυσκολεύτηκα να φτιάξω μία μπάρα δημητριακών με «αποδεκτή» γεύση από όλα τα μέλη της οικογένειας και νομίζω ότι αυτή είναι η ιδανική! Δοκίμασέ τη και θα με θυμηθείς! Φιλιάαα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link