Η κουκουβάγια η τετραγωνομάτα: Βιβλίο-πρόταση

Η κουκουβάγια η τεγραγωνομάτα βιβλίο για το διαδίκτυο

“Η κουκουβάγια η τετραγωνομάτα” είναι ένα βιβλίο που μιλάει για τα παιδιά και το διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο πόσο εύκολα μπορούν τα μικρά παιδιά να “κολλήσουν” με το internet και το tablet! Με αφορμή λοιπόν την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που για φέτος είναι σήμερα (5 Φεβρουαρίου) σκέφτηκα να σας μιλήσω γι΄αυτό το πολύ ωραίο βιβλίο.

Η κουκουβάγια η τεγραγωνομάτα βιβλίο για το διαδίκτυο

Ο Τάκης είναι ένα μικρό αγόρι που περνάει το καλοκαίρι του παρέα με το τάμπλετ του. Η μαμά του δουλεύει αρκετές ώρες σε ένα σούπερ μάρκετ και ο μπαμπάς του εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο στην Κρήτη. Όσο για την αδερφή του είναι αρκετά μεγαλύτερη για να ασχοληθεί μαζί του! Έτσι, η μόνη του απασχόληση είναι το ίντερνετ όπου μπαίνει και παίζει παιχνίδια αρκετές ώρες κάθε μέρα.

Βιβλίο για το διαδίκτυο

Ένα βράδυ τον επισκέπτεται μια κουκουβάγια, η Βάγια. Κάθεται μαζί του, μιλάνε, γίνονται φίλοι και τον παρακολουθεί να παίζει τα παιχνίδια του στο τάμπλετ. Σιγά σιγά αρχίζει και η Βάγια να παίζει με το τάμπλετ και να εθίζεται στο ίντερνετ.

Η κουκουβάγια η τεγραγωνομάτα βιβλίο για το διαδίκτυο

Όταν το τάμπλετ του Τάκη χαλάει, τότε η Βάγια είναι πολύ στενοχωρημένη. Έχει ξεχάσει όλες τις ομορφιές που υπήρχαν στη ζωή της πριν την ενασχολησή της με το ίντερνετ. Ο Τάκης τώρα προσπαθεί να την παρηγορήσει γιατί στη Βάγια βλέπει τον ίδιο του τον εαυτό. Άραγε θα καταφέρει ο μικρός μας φίλος να βοηθήσει τη φίλη του αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό?

Βιβλίο για το διαδίκτυο

Εντυπώσεις από το βιβλίο “Η κουκουβάγια η τετραγωνομάτα”

“Η κουκουβάγια η τετραγωνομάτα” είναι ένα έξυπνο βιβλίο για μικρά παιδιά που ασχολούνται με το διαδίκτυο. Μιλάει για το πόσο εύκολα μπορεί ένα μικρό παιδί να εθιστεί στην χρήση της τεχνολογίας και να απομονωθεί. Να μείνει μακριά από τις παρέες και τους φίλους του, να μην έχει κοινωνική ζωή. Κατά τα ψέμματα όμως, η τεχνολογία και το ίντερνετ είναι ήδη στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας.  Αυτό που χρειάζεται να μάθουν τα παιδιά μας είναι να έχουν μια υγιή σχέση με με τα μηχανήματα. Κι όχι να γίνουν δούλοι των αυτών. Εξάλλου, όπως φαίνεται και στο βιβλίο αυτό, ο ρόλος των γονιών είναι καθοριστικός για την εξάρτηση ή μη των παιδιών από το ίντερνετ.

Η κουκουβάγια η τεγραγωνομάτα βιβλίο για το διαδίκτυο

Η εικονογράφηση του βιβλίου από την Μαρία Μανουρά, είναι αρκετά προσεγμένη κι αποτυπώνει ακριβώς τη ζωή του Τάκη και της φίλης του Βάγιας εκείνο το καλοκαίρι.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Η κουκουβάγια η τετραγωνομάτα

Συγγραφέας: Μαρκογιαννάκη Αννέτα

Εκδότης: Ελληνοεκδοτική

Εικονογράφηση: Μαρία Μανουρά

Σελίδες: 56

Καλό διάβασμα!

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link