Ζυμαρόπιτα με φέτα και φρέσκο κρεμμυδάκι, τρομερά νόστιμη και φυσικά χωρίς πολλά πολλά! Αρκεί ένα μεγάλο μπολ ίσα για να ανακατεύεις τα υλικά σου! Τέλειο σνακ αλλά και ένα πολύ καλό γεύμα επίσης!
Ζυμαρόπιτα με φέτα και φρέσκο κρεμμυδάκι
Υλικά
400 γρ. αλεύρι
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. γιαούρτι
3 αυγά
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. γάλα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γρ. φέτα σπασμένη στο χέρι
Λίγο αλάτι και πιπέρι
1 κ.γ ρίγανη
Σουσάμι για πασπάλισμα και λίγο ακόμη ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1.Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα την φέτα, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη, και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
2.Λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό (35 εκ.) ή ορθογώνιο ταψί (40*30 εκ.) και μεταφέρουμε το μείγμα μας. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις και αέρα, για 50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει η πίτα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για λίγη ώρα και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Δείτε επίσης
Κις λορέν με σπανάκι, μανιτάρια και μπέικον