Κις λορέν με σπανάκι, μανιτάρια και μπέικον! Μια ιδανική τάρτα για αυτές τις ημέρες που ο καιρός είναι κρύος, ειδικά αν τη συνδυάσεις με ένα ποτηράκι λευκό κρασί! Πάμε να σου πω τη συνταγή αναλυτικά.
Κις λορέν με σπανάκι, μανιτάρια και μπέικον
Υλικά
Για τη ζύμη τάρτας:
250 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο κρύο σε κύβους
1 κρόκο αυγού
Αλάτι
Ελάχιστο παγωμένο νερό
Για τη γέμιση:
10 λευκά μανιτάρια σε φέτες
300 γρ. σπανάκι
10 φέτες μπέικον σε φέτες
4 αυγά
400 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γάλα
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1.Για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τον κρόκο αυγού, αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ζυμώνουμε/αλέθουμε μέχρι να γίνουν ένα ζυμαράκι. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε και ελάχιστο νερό. Τυλιγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
2.Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα μανιτάρια πολύ καλά. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και τέλος το σπανάκι για ένα λεπτό. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.
3.Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο με διάμετρο 2 -3 εκ. μεγαλύτερο από την ταρτιέρα και την βάζουμε στην ταρτιέρα. Κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
4.Στο μπολ με τα μανιτάρια και το σπανάκι, βάζουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα τυριά και αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη γέμιση μέσα στην βάση της τάρτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις, για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και μετά κόβουμε σε μερίδες.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης