Φοκάτσια, το νόστιμο, μυρωδάτο ψωμί

fokatsia_mylittleworldgr

Φοκάτσια, ένα ψωμί κάπως διαφορετικό, ιδανικό για τα πιο νόστιμα σνακ της ημέρας. Εύκολο, με την υπέροχη γεύση του ελαιολάδου και του θυμαριού. Ένα ψωμί που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι και τρώγεται οποιαδήποτε στιγμή! Πάμε να δούμε τη συνταγή!

Φοκάτσια σπιτική

Υλικά

• 500 γρ. αλεύρι
• 30 γρ. φρέσκια μαγιά (εναλλακτικά μισό φακελάκι ξηρή μαγιά αν και η φρέσκια δίνει πιο ωραία γεύση και άρωμα)
• 1 κ.γ ζάχαρη
• 300 γρ. νερό
• 1/2 κ.γ αλάτι και 1 κ.γ ανθό αλατιού ή χοντρό αλάτι
• 3 κλαδάκια θυμάρι
• 70 γρ. ελαιόλαδο

fokatsia_mylittleworldgr

Εκτέλεση:

1.Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το νερό της συνταγής μαζί με την ζάχαρη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί και να αφρίσει.

2.Προσθέτουμε το αλεύρι, το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου. Η ζύμη είναι πολύ ελαστική και κολλάει αρκετά στα χέρια, όποτε η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη σε ένα μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου.

3.Στη συνέχεια προσθέτουμε το 1/2 κ.γ αλάτι και ζυμώνουμε για λίγη ώρα ακόμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.

4.Σε ένα βαθύ ταψί βάζουμε τη μισή ποσότητα του ελαιολάδου και μεταφέρουμε τη ζύμη, η οποία θα απλώσει από μόνη της λόγω της υγρασίας που περιέχει. Καλύπτουμε πάλι με μεμβράνη και αφήνουμε για άλλη μισή ώρα να φουσκώσει.

5.Στο τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα ελαιολάδου, και πατάμε ελαφρά με τα δάχτυλα μας για να γίνουν μικρά βαθουλώματα. Ρίχνουμε το Θυμάρι ψιλοκομμένο και το χοντρό αλάτι.

6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει η φοκάτσια ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

fokatsia_mylittleworldgr

Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δείτε επίσης

Ελιόψωμο σαν τσουρέκι (νηστίσιμο)

Eliopsomo_san_tsoureki_mylittleworldgr

.

Χούμους με αφράτες πιτούλες

houmous_me_afrates_pitoules_mylittleworldgr

.

Πρέτσελ: το νόστιμο κολατσιό για το σχολείο και τη δουλειά

Pretsel_kolatsio_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link