“Βαρκούλες με γέμιση μπουγιουρντί” 🤗🤗🤗 το έχεις ξανακούσει;;; Απίθανη γευστική ιδέα 💡εμπνευσμένη από την άνοιξη-καλοκαίρι 2023 με τις ασταμάτητες βροχές 🌧⛵
Βαρκούλες με γέμιση μπουγιουρντί
📍Υλικά για τη ζύμη:
200 ml νερό χλιαρό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ γιαούρτι
1 κ.γ. αλάτι
450 γρ αλεύρι τύπου 00 (για πίτσα) + λίγο ακόμα για το άνοιγμα της ζύμης
📍Υλικά για τη γέμιση:
400-500 γρ κασέρι που λιώνει ( έβαλα γκούντα και mozzarella)
150 γρ τυρί φέτα
1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες
Λίγο ελαιόλαδο
+
1 κ.σ. μαγιονέζα για επάλειψη αραιωμένη με 1 κ.σ. νερό
Λίγη φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
▶️ Ζυμώνουμε λίγα λεπτά τη ζύμη προσθέτοντας ένα ένα τα υλικά. Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 30-40′ να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη για 4 μεγάλες βαρκούλες. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε μεγάλο κύκλο. Μεταφέρουμε τον κύκλο σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το κασέρι και τυλίγουμε όπως δείχνω στο βίντεο. Προσθέτουμε τη ντομάτα σε φέτες, το τυρί, λιγο ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30′.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από την Νίνα. Περισσότερες συνταγές της θα βρεις στο Homemades_gr
Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
–Instagram
–Tik Tok
–Facebook
–Newsletter
Δείτε επίσης
Κις λορέν με σπανάκι, μανιτάρια και μπέικον