Τσιζκέικ με φράουλες και μια μικρή τσαχπινιά, μια μικρή στρώση κρέμας με λευκή κουβερτούρα. Δροσερό κι αγαπημένο γλυκό που θα “χτυπήσει” τους γευστικούς σας κάλυκες!
Τσιζκέικ με φράουλες
Υλικά (για σκεύος 23-25 εκ.)
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
125 γρ. λιωμένο βούτυρο
Κρέμα 1:
300 γρ. τυρί κρέμα
350 γρ. παγωμένη φυτική κρέμα γάλακτος
Κρέμα 2:
150 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
Για τη σάλτσα φράουλας:
250 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
50 γρ. ζάχαρη
Για το στόλισμα:
Σαντιγί και φρέσκες φράουλες
Εκτέλεση
1.Αλέθουμε τα μπισκότα πολύ καλά, ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε στη βάση ενός τσέρκι. Κόβουμε λίγες φράουλες στη μέση και τις τοποθετούμε περιμετρικά.
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για την πρώτη κρέμα σε υφή γιαουρτιού, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά. Απλώνουμε πάνω από τη βάση και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
3. Για τη δεύτερη κρέμα, χτυπάμε πάλι την κρέμα σε υφή γιαουρτιού, προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα. Απλώνουμε κι αυτή τη κρέμα από πάνω. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει καλά.
4. Για την σάλτσα φράουλας, βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
5. Στη συνέχεια, αλέθουμε τις μισές, μαζί με όλα τα υγρά που έχουν βγει. Ανακατεύουμε ξανά με τις ψιλοκομμένες φράουλες και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
6. Για το στόλισμα, κάνουμε αν θέλουμε ροζέτες με σφιχτή σαντιγί και ακουμπάμε αρκετές φρέσκες φράουλες.
7. Σερβίρουμε κάθε κομμάτι με μια γενναία δόση από τη σάλτσα τη στιγμή που το κόβουμε.
🌟Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης