Στο Μουσείο του Λούβρου με τα παιδιά

mouseio_louvrou_mylittleworldgr

Η επίσκεψή μας στο Μουσείο του Λούβρου με τα παιδιά ήταν μια μοναδική εμπειρία! Προ παιδιών είχα επισκεφτεί το Μουσείο του Λούβρου και είχα μαγευτεί. Κι αυτός ήταν ένας λόγος που ήθελα πολύ να το δουν και τα παιδιά μου καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει περί τα 35.000 έργα τέχνης.

mouseio_louvrou_mylittleworldgr

Από τους πιο γνωστούς πίνακες ζωγραφικής που φιλοξενεί κι αξίζει να δείτε είναι σαφώς η “Μόνα Λίζα” του ζωγράφου Λεονάρντο Ντα Βίντσι, καθώς και “η Ελευθερία οδηγεί τον λαό” και “η Σφαγή της Χίου” του ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά.

Επίσης, το Μουσείο του Λούβρου έχει μια ολόκληρη πτέρυγα με Ελληνικά έργα τέχνης με πιο γνωστά τη “Νίκη της Σαμοθράκης” και την “Αφροδίτη της Μήλου“.

Το Μουσείο είναι κυριολεκτικά τεράστιο και για να μην κουραστούν/βαρεθούν τα παιδιά επιλέξαμε να δούμε μόνο την ελληνική πτέρυγα, αλλά και τους πολύ διάσημους πίνακες ζωγραφικής που αναφέρω παραπάνω. Φανταστείτε ότι μόνο για αυτά χρειαστήκαμε 2 ολόκληρες ώρες!

Στο Μουσείο του Λούβρου με τα παιδιά

Μόνα Λίζα ή αλλιώς Τζιοκόντα

mona_liza_mouseio_louvrou_mylittleworldgr

Είναι το πιο γνωστό έργο – αναγεννησιακής ζωγραφικής – του Ιταλού ζωγράφου Leonardo Da Vinci. Υπάρχουν δεκάδες θεωρίες για την ταυτότητα της νεαρής γυναίκας που απεικονίζει. Η πιο επικρατέστερη πάντως λέει ότι απεικονίζει την Λίζα ντε Τζιοκόντο, σύζυγο του εύπορου εμπόρου μεταξιού Φρανσέσκο ντελ Τζιοκόντο, ο οποίος παρήγγειλε τον συγκεκριμένο πίνακα για να γιορτάσει τη γέννηση του δεύτερου γιου του. Ωστόσο, ο Φρανσέσκο ντελ Τζιοκόντο δεν πήρε ποτέ στα χέρια του αυτόν τον πίνακα.

Το χαρακτηριστικό της Μόνα Λίζα είναι ότι μοιάζει να μας κοιτάζει από όποια πλευρά κι αν κοιτάξουμε τον πίνακα. Έτσι, ο πίνακας αυτός έχει μια ιδιαίτερη ζωντάνια που το νιώθεις ειδικά αν τον δεις από κοντά.

Κατά τα άλλα θα βρείτε χιλιάδες αναμνηστικά (κούπες, σελιδοδείκτες, μπλουζάκια, κτλ) με τη φωτογραφία της γοητευτικής Μόνα Λίζα.

Προσωπικά, όταν είδα από κοντά τον διάσημο αυτόν πίνακα έμεινα να τον κοιτάζω έκπληκτη! Πρώτα για την ομορφιά του κι έπειτα γιατί είναι πολύ μικρότερος από αυτό που φανταζόμουν! Οι διαστάσεις του είναι μόλις 0,53 x 0,77μ.! Εσύ πόσο μεγάλο τον φανταζόσουν;;;

Η ελευθερία οδηγεί τον λαό

i_eleutheria_odigei_ton_lao_mouseio_louvrou_mylittleworldgr

Ο Γάλλος ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά θεωρείται αντιπροσωπευτικός εκπρόσωπος του γαλλικού ρομαντισμού. Ωστόσο, ένας από τους πιο διάσημους πίνακές του είναι “Η ελευθερία οδηγεί τον λαό” που απεικονίζει την Γαλλική επανάσταση του 1830. Ο Ντελακρουά έχει ζωγραφίσει την ελευθερία με τη μορφή μιας γυναίκας που οδηγεί τον λαό. Είναι ξυπόλητη και με γυμνό το στήθος, κρατάει την απαγορευμένη σημαία της Γαλλικής επανάστασης, στρέφει το κεφάλι της προς τον λαό που την ακολουθεί και του δίνει θάρρος να πολεμήσει, ενώ πατάει κυριολεκτικά επί πτωμάτων.

Η σφαγή της Χίου

sfagi_tis_hiou_mouseio_louvrou_mylittleworldgr

Ο Ντελακρουά είναι γνωστός στην Ελλάδα κυρίως για τα έργα του που αφορούν την ελληνική επανάσταση. Ένα από τα πολλά έργα του είναι “η σφαγή της Χίου” που αναφέρεται στην σφαγή περίπου είκοσι χιλιάδων Ελλήνων της Χίου από τον οθωμανικό στρατό, αναγκάζοντάς τους επιζώντες να τραπούν σε φυγή και συνέβη κατά το δεύτερο έτος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στο Μουσείο του Λούβρου με τα παιδιά

Ελληνική πτέρυγα γλυπτών

mouseio_louvrou_mylittleworldgr

Προχωρώντας στην ελληνική πτέρυγα δεν σας κρύβω ότι αισθάνθηκα περηφάνια, δέος και λύπη. Πραγματικά στενοχωρήθηκα πολύ βλέποντας δεκάδες αριστοτεχνικά ελληνικά αγάλματα στο Μουσείο του Λούβρου. Έτσι ακριβώς είχα αισθανθεί κι όταν είχαμε επισκεφτεί οικογενειακώς το Βρετανικό Μουσείο γιατί όλοι νομίζουμε ότι στην Αγγλία βρίσκονται τα πιο πολλά ελληνικά έργα τέχνης αλλά και στην Γαλλία δεν πάει πίσω!

mouseio_louvrou_mylittleworldgr

Νίκη της Σαμοθράκης

Σε περίοπτη θέση του μουσείου βρίσκεται η Νίκη της Σαμοθράκης! Εκεί που περπατάς προβάλει μπροστά σου και κυριολεκτικά δεσπόζει στον χώρο. Η Νίκη της Σαμοθράκης είναι μαρμάρινο γλυπτό αγνώστου καλλιτέχνη της ελληνιστικής εποχής που βρέθηκε στο ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη και παριστάνει φτερωτή τη Θεά Νίκη.

niki_tis_samothrakis_mouseio_louvrou_mylittleworldgr

Είναι μία από τις τρεις φτερωτές Νίκες που βρέθηκαν στον Ναό της Σαμοθράκης. Οι άλλες δύο εκτίθενται η μεν πρώτη στο Μουσείο Kunsthistorisches Museum της Βιέννης και η δεύτερη στο αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης. Το άγαλμα είναι τοποθετημένο πάνω σε μαρμάρινη πλώρη πλοίου και έχει ύψος 3,28μ (με τα φτερά). Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και κυριαρχεί στον χώρο.

niki_tis_samothrakis_mouseio_louvrou_mylittleworldgr

Αφροδίτη της Μήλου

Η Αφροδίτη της Μήλου είναι πολύ γνωστό μαρμάρινο άγαλμα που βρέθηκε το 1820 σε πάνω από 6 χωριστά κομμάτια και κατέληξε ένα χρόνο αργότερα στο Μουσείο του Λούβρου, όπου και εκτίθεται μέχρι σήμερα. Στο μουσείο της Μήλου υπάρχει πιστό αντίγραφό του, το οποίο έστειλε αργότερα ως δωρεά το Λούβρο. Είναι σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα αποκτήματα του Λούβρου και πλήθος κόσμου συρρέει για να το δει.

Θεωρείται από τα ωραιότερα έργα της ελληνιστικής εποχής καθώς συνδυάζει αρμονικά τη γυναικεία ομορφιά και θηλυκότητα. Η Αφροδίτη της Μήλου είναι σκαλισμένη σε παριανό μάρμαρο και βρέθηκε ακρωτηριασμένη. Εικάζεται πως η θεά στο αριστερό της χέρι κρατούσε ένα μήλο ή έναν καθρέφτη ή ότι με τα δύο χέρια της κρατούσε την ασπίδα του Άρη.

afroditi_tis_milou_mouseio_louvrou_mylittleworldgr

Χρήσιμες συμβουλές

  • Εφόσον επισκεφτείτε το Μουσείο του Λούβρου με παιδιά, ζητήστε στην υποδοχή να σας δώσουν τα ειδικά παιδικά βιβλιαράκια (Passeport Louvre). Είναι βιβλιαράκια που προτρέπουν τα παιδιά να ανακαλύψουν συγκεκριμένα έργα τέχνης μέσα στο Μουσείο και να κολλήσουν το αντίστοιχο αυτοκόλλητο. Έτσι, η επίσκεψή σας στο Μουσείο θα αποκτήσει άλλο ενδιαφέρον!
mouseio_louvrou_mylittleworldgr
  • Το Μουσείο λειτουργεί καθημερινά 09:00 έως 18:00. Κάθε Τρίτη είναι κλειστό.
  • Φροντίστε να έχετε αγοράσει ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας για να αποφύγετε τις ουρές.
  • Τα παιδιά (μέχρι και 18 ετών) δεν πληρώνουν εισιτήριο.
  • Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας για το Μουσείο εδώ.
  • Για να περιηγηθείτε εικονικά στο Μουσείο του Λούβρου (και άλλα μουσεία) κλικ εδώ.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Κι επειδή ξέρω ότι αν πάτε με τα παιδιά στο Παρίσι θα επισκεφτείτε οπωσδήποτε την Disneyland διαβάστε παρακάτω:

Ονειρεμένο ταξίδι στην Disneyland με τα παιδιά – Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν πας

disneyland_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Τα παιχνίδια της Disneyland – Ποια αξίζουν να κάνετε

paixnidia_Disneyland_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Μουσεία Εικονικής Περιήγησης για παιδιά

mouseia_eikonikis_periigisis_gia_paidia_mylittleworldgr

Στο Βρετανικό Μουσείο με τα παιδιά

vretaniko_mouseio_mylittleworldgr

Βόλτα στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με τα παιδιά

mouseio_goulandri_fusikis_istorias_mylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link