Μαλακά cookies με βρώμη και σταφίδες μπορώ να πω ότι είναι εθιστικά! Και φυσικά είναι από εκείνα που θες οπωσδήποτε να τα βουτήξεις στο γάλα! Κι άμα σου πω ότι δεν έχουν καθόλου ζάχαρη;
Μαλακά cookies με βρώμη και σταφίδες
Υλικά
80 γρ. μέλι
60 γρ. λιωμένο βούτυρο καρύδας (ή λιωμένη μαργαρίνη)
1 αυγό
140 γρ. βρώμη ή πίτουρο βρώμης
100 γρ. αλεύρι ολικής
1 βανίλια
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ κανέλα
80-100 γρ. σταφίδες
50 γρ. σπασμένα καρύδια (ή άλλο ξηρό καρπό)
Εκτέλεση
1.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το μέλι, το βούτυρο και το αυγό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, το οποίο κολλάει στα χέρια, αλλά έτσι το θέλουμε.
2. Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια, πλάθουμε 13-14 μπισκότα, όχι πολύ λεπτά, και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 12-15 λεπτά.
Όταν βγουν από τον φούρνο είναι ακόμη αρκετά μαλακά, όσο κρυώνουν όμως σφίγγουν. Αφήνουμε με κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος για αρκετές ημέρες.
🍪 Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης