Στο Βρετανικό Μουσείο με τα παιδιά

vretaniko_mouseio_mylittleworldgr

Η επίσκεψή μας στο Βρετανικό Μουσείο με τα παιδιά θα μας μείνει αξέχαστη! Κυρίως για το δέος που αισθανθήκαμε μπαίνοντας σε ένα από τα πιο γνωστά Μουσεία του κόσμου κι αντικρίζοντας όλα τα πολύτιμα ελληνικά εκθέματα!

Βρετανικό-μουσείο-με-τα-παιδιά

Πραγματικά γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι τα σημαντικότερα εκθέματα του Βρετανικού Μουσείου είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα κι έπειτα τα Αιγυπτιακά εκθέματα.

Η ιστορία του Βρετανικού Μουσείου

Βρετανικό-Μουσείο-με-τα-παιδιά

Το Βρετανικό Μουσείο είναι το παλαιότερο εθνικό δημόσιο μουσείο του κόσμου και το μεγαλύτερο αξιοθέατο της Μεγάλης Βρετανίας. Η λειτουργία του ξεκίνησε το 1759 και εκατομμύρια επισκέπτες καταφθάνουν κάθε χρόνο (περίπου 6,5 εκατομμύρια ετησίως). Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν όπως σε όλα τα δημόσια μουσεία του Λονδίνου.

Βρετανικό-Μουσείο-με-τα-παιδιά

Η επίσκεψή μας στο Βρετανικό Μουσείο με τα παιδιά ήταν αρκετά πρωινή, ωστόσο ο κόσμος είχε ήδη αρχίσει να συρρέει. Είναι ένα πολύ μεγάλο μουσείο (για να μην πω τεράστιο) με περίπου 8 εκατομμύρια εκθέματα.

Βρετανικό-μουσείο-με-τα-παιδιά

Το Μουσείο περιλαμβάνει τμήματα με εκθέματα από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική, την Αμερική και την Ωκεανία. Ωστόσο τα σημαντικότερα εκθέματα του είναι η Ελληνική συλλογή κι έπειτα η Αιγυπτιακή.

Βρετανικό-μουσείο-με-τα-παιδιά

Εμείς αρκεστήκαμε να δούμε τα Ελληνικά εκθέματα και τα Αιγυπτιακά εκθέματα. Χρειαστήκαμε περίπου 3 ώρες για να τα δούμε, δεδομένου ότι το Μουσείο ήταν κατάμεστο από κόσμο. Ευτυχώς που είχαμε την ξεναγό του γκρουπ μας και μας κατεύθυνε (γιατί όπως σας είχα πει εδώ το ταξίδι μας στο Λονδίνο ήταν μέσω ταξιδιωτικού γραφείου).

Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο με τα παιδιά

British-museum

Τα Ελληνικά εκθέματα

Σε μια από τις πτέρυγες του Μουσείου, ονόματι Parthenon Galleries, φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα, γνωστά και ως Ελγίνεια Μάρμαρα (ή Μάρμαρα του Παρθενώνα), είναι συλλογή γλυπτών που προέρχονται από την Ακρόπολη των Αθηνών. Αφαιρέθηκαν από τον Τόμας Μπρους, 7ο κόμη του Έλγιν, πρέσβη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1799 μέχρι το 1803, και μεταφέρθηκαν στην Βρετανία το 1806.

Τα-μάρμαρα-του-παρθενώνα

Ενθουσιαστήκαμε με τα Γλυπτά του Παρθενώνα! Το μέγεθός τους, οι εντυπωσιακές λεπτομέρειές τους, η ιστορία τους, μας συγκίνησαν. Με τα κορίτσια μου έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές το Μουσείο της Ακρόπολης (δες εδώ).

τα-μαρμαρα-του-παρθενώνα-Βρετανικό-μουσείο

Η αναφορά της απουσίας των Γλυπτών του Παρθενώνα από το δικό μας Μουσείο και η κλοπή τους από το Λόρδο Έλγιν είναι κάτι που ήδη γνώριζαν τα κορίτσια μου. Οπότε μπορώ να πω ότι, εκτός από συγκίνηση, ένιωσαν και κάποιο θυμό που εδώ και τόσα χρόνια αυτά τα σπουδαία εκθέματα βρίσκονται μακριά από τη χώρα μας. Ωστόσο, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, έτσι δεν λένε;

via

Την Καρυάτιδα δυστυχώς δεν την είδαμε γιατί όταν επισκεφτήκαμε το μουσείο βρισκόταν, προς απογοήτευσή μας, υπό συντήρηση.

Τα Αιγυπτιακά εκθέματα

Στήλη-της-Ροζετας-Βρετανικό-Μουσείο
Via

Αφού ολοκληρώσαμε την περιήγησή μας στην πτέρυγα με τα γλυπτά του Παρθενώνα, επισκεφτήκαμε τα Αιγυπτιακά εκθέματα. Εκεί ξεχωρίζει η στήλη της Ροζέτας, μία πέτρινη πλάκα από γρανοδιορίτη, που θεωρείται ένα από τα εμβληματικότερα αρχαιολογικά ευρήματα. Πάνω στη στήλη αναγράφεται κείμενο σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και αρχαία Αιγυπτιακά, και τρεις γραφές, αιγυπτιακή ιερογλυφική, αιγυπτιακή δημοτική και ελληνική αλφαβητική.

Στήλη-της-Ροζέτας-British-museum

Δυστυχώς λείπει ένα μεγάλο μέρος του ιερογλυφικού κειμένου, ωστόσο πλήθος επισκεπτών συνοστίζονται μπροστά από τη διάσημη στήλη της Ροζέτας για να τη θαυμάσουν και να τη φωτογραφίσουν!

Βρετανικό-μουσείο-με-τα-παιδιά-αιγυπτιακά-εκθέματα

Τα επόμενα Αιγυπτιακά εκθέματα που είδαμε ήταν η προτομή του Ραμσή, αρκετές μούμιες και σαρκοφάγους.

Αιγυπτιακά-εκθέματα-british-museum

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει μία μούμια που έχει δημιουργηθεί με φυσικό τρόπο.

μούμια-βρετανικό-μουσείο

Πρόκειται για μία μούμια που δημιουργήθηκε λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, δηλαδή θάφτηκε μέσα στην άμμο και μουμιοποιήθηκε. Αποτελεί πολύ εντυπωσιακό εύρημα και αντικείμενο ερευνών. Οι κόρες μου βέβαια μου είπαν “ίιιιου” όταν τους είπα τι ακριβώς έβλεπαν!

μούμια-Βρετανικό-Μουσείο

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Συνοπτικά για το Βρετανικό Μουσείο

-Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένας χώρος με υπέροχη αρχιτεκτονική που αν βρεθείτε στο Λονδίνο αξίζει να επισκεφτείτε.

-Χρειαστήκαμε περίπου 3 ώρες για να δούμε μόνο τα Ελληνικά και τα Αιγυπτιακά εκθέματα.

-Στο Βρετανικό Μουσείο πήγαμε αρκετά πρωί καθημερινής, δηλαδή η ώρα 10πμ είμασταν ήδη εκεί.

-Το Μουσείο είχε ήδη ουρά αναμονής στην είσοδό του. Επίσης, η ουρά υπήρχε και λόγο του τυπικού ελέγχου που περνάνε όλοι πριν την είσοδό τους στο Μουσείο.

-Η είσοδος στο Βρετανικό Μουσείο είναι δωρεάν. Ωστόσο, πληρώνεται ένα μικρό ποσό για να νοικιάσετε audio guide ή για να αφήσετε τα πράγματά σας στην γκαρνταρόμπα.

-Περισσότερες πληροφορίες για το Βρετανικό Μουσείο θα βρείτε εδώ.

Βρετανικό-Μουσείο

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας με τα παιδιά

Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

.

Στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος με τα παιδιά

Μουσείο-Καλαβρυτινού-ολοκαυτώματος

.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας με τα παιδιά

Αρχαιολογικό-Μουσείο-Θήβας

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link