Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας με τα παιδιά

Archaiologiko_mouseio_thivas_mylittleworldgr

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας το επισκεφτήκαμε οικογενειακώς και μπορώ να πω ότι είναι πολύ αξιόλογο. Βρίσκεται μόλις 1 ώρα μακριά από την Αθήνα κι αποτελεί στολίδι της Θήβας! Εμείς το συνδυάσαμε με ημερήσια εκδρομή στη Βοιωτία, όπου καθίσαμε για φαγητό και περπατήσαμε στην όμορφη φύση της.

Ο κύριος λόγος όμως που επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας είναι η μεγάλη μου κόρη. Φέτος που πηγαίνει στην Γ΄δημοτικού, διδάσκεται τη μυθολογία και γενικώς έχει μεγάλη αγάπη στην ιστορία. Έτσι, δεν χάνουμε ευκαιρία να της προσφέρουμε περισσότερα ερεθίσματα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας
ο Πύργος Σαιντ Ομέρ

Στον περίβολο του Μουσείου δεσπόζει ο Πύργος Σαιντ Ομέρ, ο οποίος είναι κατάλοιπο του κάστρου των Φράγκων ηγεμόνων. Ουσιαστικά ο Πύργος αυτός αν και αποκαταστημένος, είναι ότι απέμεινε από το φρούριο-παλάτι των Σαιντ Ομέρ. Γενικώς η περιοχή της Βοιωτίας φημίζεται για τους υπέροχους πύργους της. Αξίζει να επισκεφτείτε αρκετούς από αυτούς.

Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα εκθέματα. Αν είστε τυχεροί και η ημέρα είναι ηλιόλουστη, θα τα απολαύσετε στο έπακρο!

Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας
Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου
Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας
Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας διαθέτει πλούσια εκθέματα στον 1000 τ.μ. εκθεσιακό του χώρο. Βρίσκεται σε ένα πολύ σύγχρονο κτίριο που στεγάζει πλήθος αντικειμένων, αντιπροσωπευτικών της ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

Μουσείο Θήβας
Παριστάνουν τις θεές που προσφέρουν δώρα!

Σαν επισκέπτες, με τα κορίτσια μου, είχαμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε διαχρονικά στην μακραίωνη ιστορία της Βοιωτίας. Σε αυτό βέβαια βοηθάνε τα ίδια τα μνημεία, όπως ο πύργος και τα αρχιτεκτονήματα στα θεμέλια του κτιρίου. Όμως και άλλα χαρακτηριστικά ευρήματα καθώς και οι ψηφιακές εφαρμογές και το εποπτικό υλικό φανερώνουν την μακρόχρονη ιστορία.

Μουσείο Θήβας

Μουσείο Θήβας
Μη νομίζετε ότι η Έλλη ποζάρει! Απλά παριστάνει τα αγάλματα!

Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι η έκθεση έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι προσβάσιμη από επισκέπτες με κινητικές δυσκολίες ή προβλήματα όρασης.

Στα κορίτσια μου άρεσε πολύ η επίσκεψή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας και νομίζω ότι μόλις μας δοθεί η ευκαιρία θα το ξαναεπισκεφτούμε.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

Θρεψιάδου 1, Θήβα ΤΚ322 00

Τηλέφωνο: 2262 023559

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο site του μουσείου (www.mthv.gr).

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

-Στο Μουσείο της Ακρόπολης για βόλτα με τα παιδιά

-Μουσείο Ψευδαισθήσεων: Οι εντυπώσεις μας

Στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος με τα παιδιά

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link