Πανακότα με φράουλες

Panakota_me_fraoules_mylittleworldgr

Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει για τα καλά πλέον, οπότε τι καλύτερο από μια ελαφριά, δροσερή και πανεύκολη πανακότα;
Τη συνδύασα με αγαπημένες φράουλες φυσικά! Επιπλέον, πρόσθεσα και λίγα μαρεγκάκια που δεν είναι απαραίτητα, δίνουν όμως μια ιδιαίτερη τσαχπινιά!

Panakota_me_fraoules_mylittleworldgr

Πανακότα με φράουλες

Υλικά

Πανακότα:
400 γρ. γάλα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
75 γρ. ζάχαρη
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σε σκόνη
Σάλτσα φράουλας:
300 γρ. φράουλες
100 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα ενός λεμονιού
Μαρεγκάκια:
100 γρ. ασπράδι
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Για την πανακότα, βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

2. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό για 5 λεπτά να μαλακώσουν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε καλά, μεταφέρουμε σε μια μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια και αφήνουμε να έρθουν σε θερμ. δωματίου. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον.

3. Για τα μαρεγκάκια, χτυπάμε το ασπράδι σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά τη κρυσταλλική ζάχαρη χτυπώντας μέχρι η μαρέγκα να αρχίσει να σφίγγει και να δημιουργούνται κορυφές. Έπειτα, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, χτυπάμε ελάχιστα ακόμη μέχρι να ενσωματωθεί. Βάζουμε σε κορνέ και σε ταψί με λαδόκολλα κόβουμε μικρές μαρέγκες. Ψήνουμε σε προθ. φούρνο στους 90 βαθμούς, αντιστάσεις, για 75 λεπτά περίπου μέχρι να ξεκολλούν από το ταψί. Αφήνουμε με ανοιχτό τον φούρνο να κρυώσουν.

4. Για τη σάλτσα, βάζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να έχουμε μια κατακόκκινη σχετικά παχύρρευστη σάλτσα και κρυώνουμε.

5. Σερβίρουμε την πανακότα βυθίζοντας για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζουμε. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε τα κρύα μαρεγκάκια.

🌟Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Panakota_me_fraoules_mylittleworldgr

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Κέικ βανίλιας με φράουλες

Keik_vanilias_me_fraoules_mylittleworldgr

Κερασόπιτα νόστιμη και εύκολη

kerasopita_mylittleworldgr
Pancakes καρύδας με σάλτσα από φράουλες
Pancakes_karidas_me_saltsa_apo_fraoules_mylittleworldgr

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link