Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει για τα καλά πλέον, οπότε τι καλύτερο από μια ελαφριά, δροσερή και πανεύκολη πανακότα;
Τη συνδύασα με αγαπημένες φράουλες φυσικά! Επιπλέον, πρόσθεσα και λίγα μαρεγκάκια που δεν είναι απαραίτητα, δίνουν όμως μια ιδιαίτερη τσαχπινιά!

Πανακότα με φράουλες
Υλικά
Πανακότα:
400 γρ. γάλα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
75 γρ. ζάχαρη
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σε σκόνη
Σάλτσα φράουλας:
300 γρ. φράουλες
100 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα ενός λεμονιού
Μαρεγκάκια:
100 γρ. ασπράδι
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Για την πανακότα, βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
2. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό για 5 λεπτά να μαλακώσουν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε καλά, μεταφέρουμε σε μια μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια και αφήνουμε να έρθουν σε θερμ. δωματίου. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον.
3. Για τα μαρεγκάκια, χτυπάμε το ασπράδι σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά τη κρυσταλλική ζάχαρη χτυπώντας μέχρι η μαρέγκα να αρχίσει να σφίγγει και να δημιουργούνται κορυφές. Έπειτα, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, χτυπάμε ελάχιστα ακόμη μέχρι να ενσωματωθεί. Βάζουμε σε κορνέ και σε ταψί με λαδόκολλα κόβουμε μικρές μαρέγκες. Ψήνουμε σε προθ. φούρνο στους 90 βαθμούς, αντιστάσεις, για 75 λεπτά περίπου μέχρι να ξεκολλούν από το ταψί. Αφήνουμε με ανοιχτό τον φούρνο να κρυώσουν.
4. Για τη σάλτσα, βάζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να έχουμε μια κατακόκκινη σχετικά παχύρρευστη σάλτσα και κρυώνουμε.
5. Σερβίρουμε την πανακότα βυθίζοντας για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζουμε. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε τα κρύα μαρεγκάκια.
🌟Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης


