Τούρτα Black Forrest

black_forrest_tourta_mylittleworldgr

Τούρτα Black Forrest σπιτική, για να γιορτάσουμε τη γιορτή, τα γενέθλια των αγαπημένων μας ή απλώς για να γλυκαθούμε! Πάμε να δούμε τη συνταγή.

Φτιάχνουμε τούρτα Black Forrest

black_forrest_tourta_mylittleworldgr

Υλικά

240 γρ. αλεύρι γοχ
300 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κακάο
2 κ.σ μαγειρική σόδα
Ελάχιστο αλάτι
2 αυγά
175 γρ. γάλα ανακατεμένο με χυμό από μισό λεμόνι
175 γρ. ηλιέλαιο
175 γρ. δυνατό εσπρέσο ή άλλο καφέ
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
Γέμιση
2 κονσέρβες κεράσια ή βύσσινα σε σιρόπι
25 γρ. κορν φλάουρ
600 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το σιρόπι από τις δύο κονσέρβες μαζί με το κορν φλάουρ, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα κεράσια ή βύσσινα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στα υγρά και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε σε δύο ταψιά ή φόρμες 20 εκ. που έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει καλά με κακάο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς, αντιστάσεις, για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

3. Για να στήσουμε την τούρτα, κόβουμε κάθε παντεσπάνι στη μέση. Χτυπάμε την κρέμα σε σφιχτή σαντιγί. Βάζουμε κάτω κάτω ένα παντεσπάνι και με κορνέ ή απλά με μια σπάτουλα απλώνουμε σαντιγί. Στο κέντρο βάζουμε κεράσια (ή βύσσινα) και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες στρώσεις, τελειώνοντας με σαντιγί και αρκετά κεράσια με σιρόπι στην επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

black_forrest_tourta_mylittleworldgr

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Τούρτα με πολύχρωμη τρούφα – κομφετί

polihromi_tourta_komfeti_mylittleworldgr

Τάρτα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη με βάση από δημητριακά

tarta_sokolatas_xoris_zahari_mylittleworldgr

Κεκάκια ταχινιού χωρίς ζάχαρη & βούτυρο

kekakia_tahiniou_mylittleworld.gr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives