Τούρτα με πολύχρωμη τρούφα-κομφετί! Οι Απόκριες δεν είναι η αγαπημένη μου εποχή, φέτος όμως μου λείπει τρομερά αυτή η ξέφρενη κατάσταση χαράς και ο ήχος του Macarena που αντηχεί στα αυτιά σου για τις επόμενες δέκα ημέρες! Αφού λοιπόν, δεν έχουμε αυτό, ας χαρούμε με μια αποκριάτικη, χρωματιστή τούρτα με πολύχρωμη τρούφα-κομφετί!

Τούρτα με πολύχρωμη τρούφα-κομφετί
Υλικά
Για το κέικ:
150 γρ. αλεύρι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
125 γρ. γάλα
1 βανίλια
Ελάχιστο αλάτι
70 γρ. χρωματιστή τρούφα
Βουτυρόκρεμα:
120 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
250 γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
2-3 κ.σ γάλα

Εκτέλεση
1.Για το κέικ χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι και το προσθέτουμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
2.Ανακατεύουμε το γάλα με το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα, χτυπώντας λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
3.Μεταφέρουμε σε στρογγυλό ταψί 20 εκ. που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε με κρυώσει καλά.
4.Για τη βουτυρόκρεμα χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη, τη βανίλια και το γάλα μέχρι να έχουμε την υφή που θέλουμε.
5.Κόβουμε το κέικ στη μέση, απλώνουμε το 1/3 από τη βουτυρόκρεμα στη μέση, βάζουμε το δεύτερο μέρος του κέικ και καλύπτουμε περιμετρικά και από πάνω με όλη τη βουτυρόκρεμα.
6.Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη τρούφα και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
Βγάζουμε σερπαντίνες, φοράμε μάσκες, στολίζουμε με μπαλόνια και σερβίρουμε!
Tip: Φυσικά η παραπάνω τούρτα είναι ότι πρέπει και για παιδικό πάρτυ!
Καλές Απόκριες!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Τάρτα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, με βάση από δημητριακά

Fudge λευκής σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

