Αυτό το σπιτικό ψωμί του τοστ το ζητήσατε πολλοί! Δικαιολογημένα, μιας και είναι πολύ νόστιμο και εύκολο, χωρίς πολλά φουσκώματα! Επιπλέον είναι χωρίς αυγό, με μειωμένη ζάχαρη και βούτυρο, κόβεται σε τέλειες φέτες χωρίς να τρίβεται! Σου λέω θα το αγαπήσεις! Πάμε να δούμε και τη συνταγή!
Σπιτικό ψωμί του τοστ
Υλικά
300 γρ. χλιαρό νερό
40 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
500 γρ. αλεύρι γοχ
1/2 κ.γ αλάτι
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, ζάχαρη, μαγιά και 100 γρ. από το αλεύρι της συνταγής, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10 λεπτά να αφρίσει και να αρχίσει να φουσκώνει.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι και λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη που ίσα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα, αλλά να είναι πολύ μαλακή.
3. Μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα 30 εκ. που έχουμε λαδώσει καλά ή έχουμε στρώσει λαδόκολλα και πατάμε με τα δάχτυλα να πάει παντού. Σκεπάζουμε σε πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, 175 βαθμούς αέρα, για 50 λεπτά περίπου μέχρι η επιφάνεια να πάρει ωραίο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς για 1 ώρα τουλάχιστον.
5. Στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες, και αποθηκεύουμε για 3-4 μέρες έξω, ή και μια εβδομάδα στο ψυγείο. Φυσικά, αποθηκεύεται άνετα και στην κατάψυξη!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης