Milkbread, κοινώς αφράτα ψωμάκια τύπου μπριος, ιδανικά για σαντουιτσάκια! Αυτά τα ψωμάκια όταν τα δοκιμάσεις θα τα λατρέψεις, είμαι σίγουρος! Δες παρακάτω αναλυτικά τη συνταγή!
Milkbread ή αλλιώς αφράτα ψωμάκια μπριός
Υλικά
320 γρ. γοχ
80 γρ. γάλα
70 γρ. νερό χλιαρό
1 αυγό
1 κ.γ μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
50 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
30 γρ. βούτυρο λιωμένο για τη φόρμα και για επάλειψη
Εκτέλεση
1. Στον κάδο του μίξερ (ή σε μεγάλο μπολ) βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά να αφρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αυγό, αλάτι και ζυμώνουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Στο τέλος προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να ενσωματωθεί.
2. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
3. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη και δημιουργούμε μικρά μπαλάκια. Βάζουμε σε φόρμα που έχουμε βουτυρώσει, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 20 λεπτά.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 190 βαθμούς αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν τα ψωμάκια ωραίο χρώμα. Μόλις τα βγάλουμε τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Διατηρούμε σε αεροστεγή σακουλάκια στο ψυγείο από την δεύτερη ημέρα, αν μείνουν φυσικά!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης